Notícies més llegides




El Ripollès


Ripoll

L'Ajuntament de Ripoll dóna suport a la 3a Vaga Mundial pel Clima

El Ripollès  -  26/09/2019  -  14:29

La jornada reivindicativa sorgeix des del moviment estudiantil "Fridays for Future", inspirat en la jove sueca Greta Thunberg i la seva lluita contra la crisi climàtica




El conjunt del nostre planeta està cridat per més de 200 col·lectius a la vaga contra la crisi climàtica aquest divendres 27 de setembre. El ple de dimarts va aprovar per unanimitat una moció per donar suport a aquesta aturada del 27 de setembre i per prendre mesures davant l'emergència climàtica. Així, l'Ajuntament se suma a aquesta mobilització i ho farà, en primer lloc, amb una aturada energètica a les 12 h que estarà acompanyada de la lectura a la porta del consistori d'un manifest de suport a les mobilitzacions. Aquest reclama que es declari de manera immediata l'emergència climàtica i que es posin en marxa amb urgència mesures que permetin reduir ràpidament a zero les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle.

D'altra banda, i per tal de subratllar la importància de la correcta gestió dels nostres residus, l'Ajuntament es compromet a adoptar mesures per promoure sistemes de recollida eficients en l'àmbit municipal, que garanteixin millorar la recollida selectiva així com desenvolupar estratègies per millorar i incrementar els espais verds al municipi. Fomentar l'estalvi energètic i l'eficiència dels edificis municipals, utilitzar l'energia solar i eòlica, fomentar la mobilitat sostenible i exigir al Govern el compliment dels compromisos vigents en el marc de la normativa europea sobre clima, són alguns dels acords en el que caldrà treballar els pròxims anys.

En aquesta mateixa línia, l'ajuntament, ja té diferents projectes i campanyes engegades que se sumen als acords aprovats al passat Ple. La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura celebrada la setmana passada, les Rutes Escolars que promouen que els infants vagin a peu a l'escola, l'adhesió al Dia Mundial del Clima amb l'apagada de llums en hores concretes, la Campanya de Bon Comportament Ambiental o les Bonificacions pel bon ús de la deixalleria, entre d'altres.


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...