Notícies més llegides




Catalunya Nord


Perpinyà

El col·lectiu 'Angeletes de la Terra' convoca una manifestació a Perpinyà el 12 d'octubre

Catalunya Nord  -  02/10/2019  -  18:06

Des de l'entitat cultural nord-catalana volen impulsar un acte unitari "en resposta a la repressió judicial i policial de l'Estat espanyol contra els independentistes"




Ramon Faura



Ramon Faura




A hores d'ara es desconeix el dia exacte que es farà publica la sentència del judici del 'procés' però tot indica que serà a finals de la setmana vinent. A l'espera de la decisió del Tribunal Suprem, des de l'independentisme ja fa temps que es treballa per "donar una resposta conjunta i contundent" a la més que probable resolució condemnatòria.

Precisament aquesta és la voluntat del col·lectiu 'Angelets de la Terra', una de les entitats més actives de la Catalunya Nord. "Volem impulsar una mobilització que englobi a associacions, partits polítics i al poble en general. L'objectiu no és altre que solidaritzar-se amb la causa catalana i rebutjar la repressió judicial i policial de l'Estat espanyol", assegura el coordinador dels 'Angelets de la Terra', Ramon Faura.

Tot i que fa poc temps que la convocatòria està en marxa, des de l'entitat cultural nord-catalana afirmen que ja tenen confirmada la presència d'alguns dels 37 batlles amb qui s'ha contactat. Un dels reptes de l'organització és que hi assisteixi l'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol. "Oficialment no s'ha mostrat favorable però sabem que està a favor de l'autodeterminació. Per a nosaltres seria molt important que vingués", apunta Faura.

Independentment del dia que surti la sentència, l'acte ja està programat pel dia 12 d'octubre (18:30) davant del Castellet de Perpinyà. Durant la jornada, els assistents podran gaudir d'una "manifestació popular, festiva i reivindicativa", on la cultura i la política aniran de la mà. "Hi haurà discursos però també hi haurà altres activitats com concerts, una projecció fotogràfica i una cassolada".

Fotografies del 'procés'

Un dels moments més emotius de l'acte serà la projecció, a la paret del Castellet, de les 250 fotografies que formen part de l'exposició itinerant 'Visca per la llibertat'. Es tracta d'una mostra que retrata cronològicament els fets més importants del 'procés' i en la qual hi han participat més de 50 fotoperiodistes.

'Visca per la llibertat' es va inaugurar ara fa un any a Perpinyà amb la presència del president Quim Torra, i ara, els 'Angelets de la Terra' l'han volgut actualitzar. El nou cicle va arrencar el setembre i està previst que recorri una cinquantena de municipis de la Catalunya Nord i també de l'Estat francès, inclòs Alsàcia, Occitània, Savoia, Bretanya i Còrsega. "L'objectiu d'aquesta l'exposició col·lectiva és donar a conèixer la realitat d'un procés pacífic, democràtic i cívic", explica el coordinador dels 'Angelets de la Terra'.

Eina de 'recatalanització'

Creada el 2001, l'associació originalment era una penya dels equips de rugbi de la USAP i els Dragons catalans. En un moment determinat van creure que podien esdevenir una eina de 'recatalanització' i van començar a donar suport a projectes, sobretot d'àmbit cultural. La causa va agafar forma el 2010 amb la creació del col·lectiu 'Angelets de la Terra', que reuneix prop d'un centenar de grups de la Catalunya Nord amb estils musicals variats però amb un denominador comú: cantar en català.

En els darrers temps, els 'Angelets de la Terra' han organitzat tota mena d'accions a favor dels presos i exiliats catalans. El març del 2018 van crear els 'Concerts per la Llibertat', que van comptar amb la participació d'un centenar de músics professionals d'arreu del territori. També el 2018, els 'Angelets de la Terra' van fer un concert davant de la presó de Figueres, on es trobava tancada l'exconsellera de Treball, Dolors Bassa.

Més recentment, el col·lectiu nord-català ha impulsat fins a tres 'Cassolades per la Llibertat', un esdeveniment festiu que s'ha portat a terme davant del consolat espanyol i també a Cotlliure, coincidint amb la visita del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Aquestes accions han reunit fins a 600 persones, i el dia 12 d'octubre es volen superar aquestes xifres d'assistència.


Autor: Redacció


#perpignan #perpinya #catalunyanord


#perpignan #perpinya #catalunyanord





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...