Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Aquest any, la fira de Sant Lluc porta la Fira Ramadera al centre d'Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  03/10/2019  -  17:14

La Fira segueix amb el tarannà familiar amb el Tastajocs a la plaça Major i durant tot el cap de setmana i el concert de Disco per Xics el diumenge al matí


Presentació programació d’actes de la Fira de Sant Lluc

Presentació programació d’actes de la Fira de Sant Lluc



La Fira de Sant Lluc 2019 tindrà lloc els dies 19 i 20 d'octubre i mantindrà l'activitat al centre de la ciutat amb 9 espais i més de 50 activitats diferents previstes. Tot i això el dia 18 hi haurà activitats tradicionals com la missa en honor a Sant Lluc i activitats culturals.

Aquest any, com a canvi més significatiu, la Fira ramadera i el mercat extraordinari passaran a celebrar-se durant el cap de setmana i al centre de la ciutat. La Fira ramadera data de 1315 i enguany estrena model i durada, la podrem visitar els dies 19 i 20 al Firal petit. Hi haurà exposats una trentena de corrals de bestiar boví, oví, cabrum i equí, i s'hi podrà comprar directament al ramader el producte derivat que s'obtingui de l'animal, com ara formatge, carn, ous, ... A més, també hi haurà exposició de maquinària forestal i parades relacionades amb el món ramader. El dissabte, a la plaça Balmes i carrers adjacents hi haurà el mercat extraordinari de roba amb gairebé 140 parades de roba i complements.

Seguint el canvi de data iniciat fa dos anys, el dissabte 19 d'octubre tindrà lloc la 64a edició de la Fira del dibuix a la plaça de Josep Clarà on els pintors que exposaran i vendran els seus dibuixos al llarg de tot el dia. La Fira del dibuix, organitzada pel Patronat de la fira del dibuix d'Olot es complementa gairebé una desena d'activitats dirigides a totes les edats que es portaran a terme durant el dissabte en el marc d'Olot Dibuixa. I diumenge a les 19h al Teatre Principal es podrà veure "Orígens de l'Escola de Dibuix d'Olot". El Col·lectiu de Cinema Independent de la Garrotxa organitza aquesta projecció dins dels documentals "Seqüències per a la Memòria".

Tenint en compte l'afluència de públic familiar a les darreres edicions de Sant Lluc, aquest any s'ha fet un especial èmfasi a les activitats destinades a les famílies, sense deixar de banda les activitats més tradicionals de la fira.

Durant tot el cap de setmana i vist l'èxit de la passada edició, la plaça Major tornarà a ser l'escenari del Tastajocs. Hi haurà quatre espais: un d'experimentació i joc lliure que inclourà un calaix sensorial gegant i un espai de minimons, un segon on es podran realitzar tallers creatius al matí jocs de construcció de trens i Kapla a la tarda i, per als més grans, un espai de jocs de taula i de construcció amb propostes clàssiques i més modernes, d'estratègia, cooperatius, de circuïts i jocs d'enginy.

Al voltant de la plaça mercat hi haurà el Mercat de col·leccionisme i andròmines i la Fira del disc durant el dissabte.

Seguint amb la programació familiar el diumenge a les 12 h Disco per Xics oferirà un concert amb una posada en escena espectacular a la plaça Campdenmàs.

Pel que fa a la resta d'espais de la fira i durant tot el cap de setmana, es manté la Fira del Vehicle d'Ocasió al Firalet que arriba a la seva 10a edició amb 9 concessionaris i més de 120 vehicles, el mercat d'artesania que al Firal amb més de seixanta parada alimentàries i no alimentàries i el Mercat de creadors de la Iera a la plaça d'Esteve Ferrer.

Les entitats sempre tenen un paper destacat a la fira, començant amb la trobada de pubilles i hereus el dissabte al matí, la trobada castellera organitzada pels Xerrics a la plaça Esteve Ferrer el dissabte 19 d'octubre a les 18 hores, la tradicional trobada de puntaires organitzada per Òmnium Garrotxa el diumenge 21 d'octubre al matí i la tractorada del Motor Antic Garrotxa que enguany sortirà del costat de la plaça de Braus a les 10 hores del mateix diumenge.

Finalment i durant tot el cap de setmana, hi haurà entrada gratuïta als museus de la ciutat i els comerços obriran les seves portes també el diumenge al matí.

El concert de Pau Riba "Diptria50" del divendres 18 d'octubre a les 22h a la sala El Torín i l'actuació del mag Sanyes "Black Bloc" del dissabte 19 d'octubre a les 19h al Teatre Principal completen la programació de la Fira de Sant Lluc. Les entrades per als dos espectacles ja estan a la venda en els canals habituals de la programació de Cultura.

La Fira de Sant Lluc és organitzada per DinàmiG amb la col·laboració d'una quarantena d'entitats i empreses de la comarca, l'Institut Municipal de Cultura d'Olot així com amb el suport de la Diputació de Girona i Aquambiente.


Autor: Redacció


#olot #santlluc


#olot #santlluc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...