Notícies més llegides



La Selva


Brunyola

Èxit d'assistència i de participació a la 25a Fira de l'Avellana de Brunyola

La Selva  -  06/10/2019  -  20:26

Durant la fira s'han celebrat activitats (concursos, visites guiades, tallers, concerts, xerrades) per a tots els públics


Fira Avellana

Fira Avellana



Un any més, Brunyola ha tornat a ser la capital de l'avellana. Al llarg del cap de setmana, aquesta petita població selvatana ha acollit la 25a edició de la Fira de l'Avellana amb un programa farcit d'actes. Enguany, amb motiu del quart de segle de la fira, s'ha detectat un increment dels visitants. "Estem molt contents per com ha anat, i ens agrada veure que gent de totes les edats s'ho passi tan bé", ha assenyalat l'alcaldessa de Brunyola, Anna Maria Mascort. En termes similars s'ha expressat el coordinador de la fira des de la seva creació, Joan Carles Codolà. "És un dels anys que hem tingut més participació en els concursos, especialment el IV Concurs de collir avellanes a mà. Una excel·lent manera de recordar com es feia abans", ha expressat el pregoner de la 25a edició de la fira.

El de collir avellanes no ha sigut l'únic concurs que s'ha fet avui a Brunyola. "També han tingut molta bona resposta els concursos d'esclovellar avellanes i la cursa amb sacs a l'esquena. De fet, a totes les activitats hi ha hagut molta participació dels assistents. Ja fa anys que podem dir que la fira està més que consolidada" ha explicat Codolà. La jornada d'avui ha començat a primera hora del matí amb la xerrada-taller, "L'avellana, un aliment funcional dins la teva dieta". La xerrada (10h) que ha tingut lloc a la sala d'actes de l'Ajuntament ha anat a càrrec de la nutricionista Anna Costa. Tot seguit, els visitants han pogut fer una visita guiada al castell de Brunyola, i a les 12 del migdia s'ha celebrat una missa a l'església parroquial amb l'acompanyament de la Coral del GEiEG.

Ja a la tarda, la cobla La Principal de l'Escala ha ofert una audició de sardanes. Tot seguit, s'han fet els concursos, i a les 18:30h, el grup Els Pescadors de l'Escala han protagonitzat una cantada d'havaneres. La fira ha conclòs amb rom cremat i un sorteig molt especial, en el qual els més afortunats s'han pogut endur a casa un dels 25 avellaners sortejats.

Un dissabte farcit d'activitats

Ahir també va ser una jornada molt intensa a Brunyola. El dia va arrencar amb un taller d'anellament científic d'ocells, a càrrec del Consorci del Ter. Paral·lelament, els visitants van poder gaudir d'una visita guiada pel castell de Brunyola a través de les indicacions de Lourdes Serra. Al migdia es va portar a terme la inauguració de la fira amb la presència del coordinador, Joan Carles Codolà i de diverses autoritats. Durant el dissabte també es van poder veure diverses exposicions: 'Ampolles i garrafes', de Mercè Reverter; 'Escenes d'una vida tranquil·la', de Josep Vilallonga, i 'Família i paisatge, retrats en 3D (1900-1936)', una mostra de la col·lecció de fotografies estereoscòpiques del fons Vilallonga.

Un taller familiar (15 h), una visita guiada al castell dirigida als més menuts (16.30 h), una actuació infantil a càrrec del grup 'Els Xancleta' (18 h) i el 12è Concert Avellana Jove, amb les actuacions de FOK, Miquel del Roig, PELUKASS i un DJ, van completar la jornada. A més, els assistents també van tenir l'oportunitat de degustar un vermut d'avellana i un tast de productes de 'Quilòmetre 0' amb aquest fruit sec com a protagonista. Les diferents elaboracions van ser cortesia dels restaurants Can Gabatxó, El Castell, Can Segarra i Horta d'en Puig, de Brunyola; Can Valls, de Sant Martí Sapresa; la Granja Mas Bes, de Salitja, i Embotits Boada Porcel i la Pastisseria Noguera, de Vilobí d'Onyar.


Autor: Redacció


#brunyola #firaavellana


#brunyola #firaavellana





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...