Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

El Consell de la Selva aprova la proposta de suport a la resposta per la sentència del Tribunal Suprem

La Selva  -  15/10/2019  -  19:02

Proposta per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catanes i en defensa del dret a l'autodeterminació




El Consell Comarcal de la Selva ha celebrat un ple extraordinari urgent en resposta a la sentència del Tribunal Suprem, que es va conèixer aquest dilluns,14 d’octubre, a primera hora del matí.

El ple, que s’ha celebrat aquest dimarts a dos quarts de cinc de la tarda, ha tingut un únic punt a l’ordre del dia: l’aprovació d’una proposta de suport a la resposta per la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació, que també demana l’amnistia per a tots els encausats i encausades.

 

La proposta ha estat aprovada amb el vot dels grups de Junts, ERC, Independents de la Selva i la CUP. La formació d'En Comú Podem, amb dos consellers, s'ha abstingut. Per tant, la proposta de suport a la resposta per la sentència del Tribunal Suprem s'ha aprovat per un total de 20 vots a favor i 2 dos abstencions. El plenari no ha comptat amb la participació dels consellers del PSC-CP ni el de Ciutadans.

La proposta de suport a la resposta per la sentència del Tribunal Suprem

La proposta que s’ha presentat és de suport a la resposta per la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret a l’autodeterminació. En la seva part introductòria sosté diverses afirmacions, començant per entendre que ‘definitivament, la democràcia a l’Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort’, remarcant tot seguit que ‘les idees no es jutgen’.
Deixa palès que, al seu entendre, l’aparell de l’Estat espanyol actua intentant acabar amb la pluralitat política, i es constata que ‘les forces polítiques de l’Estat són incapaces de fer ús del diàleg com a instrument de resolució del conflicte’.Així mateix, denuncia la gravetat de l’actitud del govern espanyol, que actua sense complir el mateix mandat de Nacions Unides, que el maig de 2019 va fer pública una resolució que instava l’Estat espanyol a deixar en llibertat de forma immediata l’Oriol Junqueras, Jordi Cuixart i Jordi Cuixart, que es trobaven en presó preventiva. L’incompliment d’aquesta resolució va ser una mostra més que l’Estat actua desoint qualsevol resolució, tractat internacional o totes les manifestacions pacífiques del poble de Catalunya a favor de la independència i la República Catalana. I aquesta actitud és molt greu

Per això, anuncia que es disposen a liderar de nou la lluita antirepressiva, democràtica, pacífica i a favor dels drets i les llibertats.

Pels motius exposats, en la proposta es demana el compliment de 10 punts d’acord:

1. Manifestar el rebuig a la sentència.

 

2. Reclamar la llibertat immediata dels presos i preses polítiques, i exigir l’amnistia.
 

3. Mostrar el compromís amb el dret a l’autodeterminació, i reivindicar-lo com a dret en virtut del qual resoldre el conflicte polític existent per via democràtica i pacífica.
 

4. Reafirmar el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català i condemnar tots els intents de criminalitzar-lo.
 

5. Exigir al govern de l’Estat espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions catalanes, així com les decisions i acords que se’n derivin, com a màxima expressió de la sobirania popular.
 

6. Compromís de treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya, del Govern de la Generalitat convocar-nos a participar, com a representants legítims de la ciutadania a favor dels drets polítics i la llibertat.
 

7. Mostrar l’adhesió del Consell Comarcal de la Selva a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, i convidar la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacíficament a favor dels drets i les llibertats.
 

8. Expressar la ferma voluntat de seguir treballant per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania

 

9. Fer evident la situació de repressió política i de vulneració de drets fonamentals als municipis agermanats.
 

10. Fer arribar aquest acord a la Presidència del Parlament de Catalunya, així com a diverses institucions, entre elles la presidència del govern de l’Estat espanyol i la del Parlament Europeu; i també a l’Associació Catalana de Municipis, la Federació Catalana de Municaipis i l'Assoociació de Municipis per la Independència.


Autor: Redacció


#laselva


#laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...