Notícies més llegides





+ Notícies


Sant Gregori

La 4a Oncobike recapta més de 50.000 euros per ajudar els malalts de càncer

+ Notícies  -  19/10/2019  -  18:33

Setanta-tres equips han pres la sortida a Sant Gregori, dels quals 58 han fet la cursa llarga (200 km) i 15 la curta (113 km)


ONCOBIKE

ONCOBIKE



L'Oncobike, la cursa solidària de BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, el Club Ciclista Sant Gregori i l'associació Cingles de la Llémena, ha aconseguit recollir més de 50.000 euros en la seva quarta edició, celebrada avui a la Vall de Llémena. Els diners es destinaran a finançar el servei d'Estètica Oncològica Integral que l'Oncolliga va posar en marxa fa un any i mig per millorar el benestar dels pacients de càncer.

Un total de 440 ciclistes distribuïts en 73 equips han participat enguany a la prova. Dels 73 equips, 58 han fet el recorregut més llarg, 200km, i 15 han optat per l'opció curta, 113 km. Els dos recorreguts transcorren per camins i pistes de la Vall de Llémena, amb punts de control i avituallament a Sant Gregori, Llorà, Sant Esteve de Llémena, Sant Aniol de Finestres i Canet d'Adri. Dels que han fet el recorregut curt, els primers a travessar la línia de meta han estat els membres de l'Equip A del Club Ciclista Platja d'Aro, amb un temps de 07:04:00 . Per la seva part, l'equip Hors Categorie Girona ha tornat a ser el primer a completar el recorregut més llarg, amb un temps de 09:34:59, després d'haver-se classificat també en primer lloc en les altres dues edicions en què havien participat anteriorment, l'any 2016 i 2018. La classificació de la cursa s'ha pogut seguir en directe online a través de la web www.9hsport.cat.

L'Oncobike va néixer l'any 2016 amb l'objectiu d'oferir als amants de la BTT un repte esportiu i solidari de l'estil de l'Oncotrail, la cursa de trail running que l'Oncolliga organitza des del 2013 al Baix Empordà. Per participar-hi cal formar equips d'entre quatre i sis ciclistes, dels quals sempre n'hi ha d'haver dos en ruta. Per inscriure's, els equips han de fer un donatiu mínim de 500 euros a l'Oncolliga, tot i que molts dels equips superen amb escreix aquesta quantitat mínima.

Després de dues primeres edicions recollint fons per millorar el servei de llar-residència que l'Oncolliga ofereix als malalts oncològics de les comarques gironines i els seus familiars, des de l'any passat els donatius es destinen a finançar el servei d'Estètica Oncològica Integral, que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones. La toxicitat de la pell, les mucoses seques (bucals, vaginals...), la hipersensibilitat al sol, l'acné o la coïssor són alguns d'aquests efectes secundaris. Tots ells són transitoris, però molt molestos, i l'objectiu d'aquest servei és minimitzar-los per tal que el malalt guanyi qualitat de vida i benestar, i de retruc, millori el seu estat anímic. El programa, que en una primera fase es va implementar a Girona i Olot, actualment ja està disponible també a Palamós i Campdevànol, i pròximament arribarà a les localitats de Figueres i Blanes.

Suma d'esforços

L'Oncobike és una prova esportiva i solidària que s'organitza gràcies a la suma d'esforços de la Fundació Oncolliga Girona, el Club Ciclista Sant Gregori i l'associació Cingles de la Llémena, amb el suport dels ajuntaments de la Mancomunitat de la Vall de Llémena (Sant Gregori, Sant Martí de Llémena, Sant Aniol de Finestres i Canet d'Adri) i més d'un centenar de voluntaris que s'encarreguen de la logística i d'assistir els corredors en els punts d'avituallament.


Autor: Redacció


#santgregori #oncobike


#santgregori #oncobike






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...