Notícies més llegides





La Selva


Santa Coloma de Farners

El Consell Comarcal de la Selva acull una sessió informativa del servei PREST

La Selva  -  21/10/2019  -  11:54

Es tracta d'un servei de suport als ajuntaments en la gestió del patrimoni documental i municipal, en l'administració electrònica i preservació digital i en la transparència i accés a la informació




El Consell Comarcal de la Selva ha acollit una sessió informativa i de presentació del servei PREST, un servei de suport als ajuntaments en la gestió del patrimoni documental i municipal, en l'administració electrònica i preservació digital i en la transparència i accés a la informació als municipis de menys de 10.000 habitants de la comarca.

La sessió, que s'ha fet a la sala d'actes de l'ens comarcal, ha comptat amb el cap del Servei de Coordinació de la Xarxa d'Arxius Comarcals, Enric Cobo; i el diputat de Noves Tecnologies, Jordi Xargay, a més de la consellera de gestió administrativa, Maria Rosa Vila, que ha estat l'encarregada de fer la presentació. En les seves intervencions, tots tres han destacat el fet que aquest nou servei s'hagi pogut posar en funcionament gràcies a la col·laboració de les tres administracions.

En la sessió d'aquest dimecres hi ha participat més d'una vintena de secretaris i tècnics d'arxiu de la comarca de la Selva.

La consellera de gestió administrativa, Maria Rosa Vila, ha explicat que des del Consell es va veure la necessitat de crear aquest servei per poder donar resposta a una demanda creixent per part dels ajuntaments de la comarca de la Selva en tots aquests aspectes tan importants per a la ha molts ajuntaments que no disposen dels recursos tècnics necessaris per poder-ho tirar endavant, vam veure la necessitat de donar aquest servei i que els consistoris que ho vegin necessari puguin delegar aquest servei a l'ens selvatà.

La necessitat de crear aquest nou servei a la Selva

El Consell Comarcal de la Selva va posar en marxa d'aquest nou servei rau en el fet que molts ajuntaments de la Selva van mostrar un especial interès a rebre suport i atenció respecte el seu patrimoni municipal, la implementació de l'administració electrònica i la reservació digital, i en la transparència i accés a la informació i documentació. En aquest sentit, tal com ha recordat el president de l'ens selvatà, ja en el Consell d'Alcaldes de 6 d'octubre de 2016 es va tractar aquesta qüestió i posteriorment i atès el gran interès per part de tots els alcaldes, es va encarregar l'elaboració d'una diagnosi per detectar les necessitats en aquestes matèries.

Una vegada obtinguts els resultats de la diagnosi per tal d'analitzar les necessitats funcionals dels ajuntaments de la comarca de la Selva en aquesta matèria en els municipis de menys de 10.000 habitants es va constatar que la diversitat de ritmes a l'hora de posar-se al dia amb l'administració electrònica i amb les tasques d'arxiu i de transparència, entre altres, era molt gran. Si bé hi ha alguns ajuntaments que han fet molt bona feina, la gran majoria necessiten i demanen suport. Per tot això, i atès que són molts els ajuntaments petits el personal dels quals ha hagut d'afrontar un seguit de tasques relatives a l'administració electrònica, la gestió documental i la transparència per les quals no estaven preparats, des del Consell es veu la necessitat de poder oferir aquest servei als ajuntaments de la comarca.

Aquest nou servei està basat en tres àmbits d'actuació: la gestió del patrimoni documental i l'arxiu històric, l'administració electrònica dels documents i la seva preservació digital i l'accés a la informació. Així, les modalitats de les prestacions d'aquest nou servei que l'ens selvatà posa en marxa seran de dos tipus: d'una banda es faran tasques d'assessorament per a la redacció d'informes i memòries sobre les matèries establertes que s'inclouen en els àmbits d'actuació; i de l'altre hi haurà assistència presencial (in situ) o a distància (on line) per a realitzar les prestacions citades també en aquests mateixos àmbits.


Autor: Redacció


#laselva


#laselva #prest






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...