Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

L'Ajuntament de Girona posarà en funcionament el Laboratori Social d'Innovació aquest mes

Actualitat Girona  -  04/11/2019  -  19:58

El tret de sortida es farà el dimecres 20 de novembre, al Centre Cívic Sant Narcís, amb una xerrada de la doctora en Humanitats i realitzadora audiovisual gironina Íngrid Guardiola


Aj.Girona

Aj.Girona



L'Ajuntament de Girona, a través de Girona Emprèn, posarà en funcionament el Laboratori Social d'Innovació aquest mes de novembre. L'objectiu d'aquesta iniciativa és afavorir la innovació oberta i la generació de projectes col·laboratius per trobar solucions disruptives a reptes socials i econòmics.

El laboratori treballarà al voltant de tres àmbits: el coneixement, el taller del laboratori (espai de fabricació col·laborativa) i la cocreació. En el primer dels àmbits, el coneixement, el laboratori organitzarà activitats al voltant de les tecnologies. Les activitats seran tan formatives -que facilitin eines per tal que la ciutadania no només en sigui consumidora sinó que en pugui esdevenir productora- com divulgatives -per afavorir un ús crític i responsable a la vegada que permetin generar debat al voltant de l'ús social que es fa de les tecnologies.

En aquest sentit, el dimecres 20 de novembre, a les 18 h, el Centre Cívic Sant Narcís acollirà la xerrada "El món actual com a interfície virtual connectada", a càrrec de la productora, investigadora i realitzadora audiovisual gironina Íngrid Guardiola. Guardiola també és doctora en Humanitats, professora de la Universitat de Girona i coordinadora del laboratori "Soy Cámara online" del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

En el marc del laboratori, s'ha equipat i posat en funcionament el Taller del Laboratori, un espai obert maker ubicat a l'edifici de Girona Emprèn (carrer de Tarragona, 40). Es tracta d'un punt equipat amb maquinari de producció digital per a la creació col·laborativa. Des d'aquesta proposta es programaran diferents activitats al voltant la fabricació digital, com la impressió 3D i la robòtica. La primera sessió es farà el 14 de novembre, de 17 a 20 h, al mateix centre i versarà sobre la impressió 3D. Aquesta activitat es dirigeix especialment a noies i dones per tal de fomentar vocacions tecnològiques en el col·lectiu femení.

Pel que fa al tercer àmbit, la cocreació, el laboratori disposa d'una Comunitat CO en la qual s'han inscrit més de cent persones CO interessades en innovació, creativitat, cocreació i producció col·laborativa i en aportar el seu talent i creativitat.

El Laboratori Social d'Innovació sorgeix d'una iniciativa llavor impulsada des del mateix servei municipal de Girona Emprèn i duta a terme el 2018 i 2019: Experiència LabGi!. Aquesta iniciativa va ser seleccionada en el marc dels ajuts a projectes singulars de la Diputació de Girona, cosa que ha permès fer un assaig en l'ús de tècniques i metodologies d'innovació oberta i cocreació col·laborativa en dues empreses gironines per avaluar-ne l'impacte en relació amb l'aportació de valor, consolidació i creixement empresarial.

La tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha ressaltat que "amb aquest projecte es vol fomentar la innovació, l'aprenentatge i la creació col·lectiva amb l'objectiu de dinamitzar l'activitat econòmica i millorar la cohesió social de la ciutat".


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...