Per segon any consecutiu Ripoll celebra la setmana de les Ciutats Educadores, promoguda per  l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), de la qual Ripoll en forma part. L’any 2016 l’ AICE va acordar celebrar cada 30 de novembre el Dia Internacional de la Ciutat Educadora per crear consciència de la importància de l’educació a la ciutat i visibilitzar el compromís del govern local i la societat civil amb l’educació. Ripoll, en la seva aposta per la Ciutat Educadora, va decidir que a més de celebrar el Dia Internacional volia ampliar el ressò d’aquest fet, ampliant les activitats  a tota la setmana.

Amb aquesta celebració global, enguany des de la comissió de ciutats educadores del municipi, formada per persones tècniques de l’Ajuntament i dels Casals Cívics de la vila,  es  pretén contribuir també a la consecució de l’Agenda 2030 per a un Desenvolupament Sostenible. Aquesta agenda, elaborada mitjançant un diàleg sense precedents entre els estats membres de les Nacions Unides, els governs locals, la societat civil, el sector privat i altres agents, atorga especial importància a les ciutats (Objectiu de Desenvolupament Sostenible 11) i a l’educació de qualitat per a tots i al llarg de la vida (ODS4), entre els 17 objectius que recull. Per donar-los a conèixer s’ha preparat un material que consta d’un fulletó i una enquesta (virtual o física) en la que es demana una aportació personal de cada enquestat. També s’han repartit a diferents equipaments i als centres educatius jocs de cartells que recullen els 17 objectius de l’ODS. Segons les mateixes paraules de la Regidora de Convivència, Participació i Educació Sra. Maria Dolors Vilalta, “l’objectiu és conscienciar sobre les conseqüències que tenen les accions personals envers el nostre entorn i conseqüentment sobre el planeta”.

A més, s’ha fet una crida a serveis i entitats del municipi per sumar-se a la celebració d’aquesta efemèride que se celebra a 491 ciutats repartides per tot el món. Així s’ha preparat un cartell que recull activitats que es faran aquesta setmana culminant amb l’acte central de celebració,  que tindrà lloc a la plaça de la Lira el dia 30 de novembre d’onze a una del migdia. Sota el lema “escoltar la ciutat per transformar-la”, s’han preparat diferents accions amb la implicació d’artistes locals com el Safareig Am()rita o Eudald Alabau, que van des de jocs fins a performances artístiques, per donar a conèixer els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible.  També amb la voluntat de  conscienciar del valor que tenen les opcions personals i els hàbits de consum en la persecució d’aquests objectius.

 

ENQUESTA

CARTELL