Notícies més llegides




Política


Barcelona

Miquel Iceta a Torra: “Hauria de fer un esforç perquè tots estiguem a l'espai de diàleg"

Política  -  27/11/2019  -  14:07

El president de la Generalitat segueix sense confirmar la convocatòria de la taula de partits catalans ni aclarir quin objectiu, ordre del dia o documentació prèvia s’està preparant per tal d’afrontar-la amb èxit




El president del grup parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, ha recordat avui al president de la Generalitat, Quim Torra, que en els darrers dies s’ha conegut la intenció de convocar una nova reunió de l’anomenat Espai de Diàleg i que, en aquest sentit, podia aprofitar la sessió de control al Parlament de Catalunya per donar a conèixer “quin objectiu concret vol plantejar com a president en aquesta reunió, si ho ha algun tipus de guió o documentació que ens permeti a tots preparar-la i si pensa fer algun tipus d’esforç de caràcter previ perquè els grups polítics que encara no han participat en aquest espai ho facin”.

Amb la resposta del president de la Generalitat ha quedat clar que el Govern no té cap intenció d’afavorir el diàleg entre forces polítiques a Catalunya ni treballar les condicions prèvies perquè sigui possible, amb una preparació de la reunió com la que s’escauria.

Preguntes al Consell Executiu sobre la situació dels treballadors de la indústria i la Fundació TIC Salut Social

En el torn de preguntes a l'Executiu, el diputat socialista Pol Gibert ha reclamat al conseller de Treball El Homrani quines mesures pensa adoptar per abordar l'increment dels ERO's que pateix Catalunya, en referència al darrer informe d'UGT que mostra preocupants dades sobre l'ocupació industrial. Gibert ha alertat que la industria catalana "ha destruït 15.000 llocs de treball, el contrari que la resta de l'Estat, on se n'han creat 90.000" i que la pèrdua de llocs de treball es concentra especialment en el sector de l'automoció. En aquest sentit ha lamentat que "mentre el sector demana estabilitat el president participa en talls de carretera i arenga a uns CDR que busquen generar pèrdues econòmiques, i mentre el Clúster de l'Automoció anuncia que el 75% de les empreses del sector hauran desaparegut l’any 2030 si no hi ha una aposta clara per la formació vostès són absolutament incapaços de posar en marxa el centre de FP de l'automoció". Per Gibert "és totalment intolerable tenir un sector d'automoció en plena transformació i tenir aturat un centre que pot reciclar a més de 14.000 treballadors cada any". Per això ha criticat que la política del Govern estigui posant en risc un sector que representa el 10% del PIB i que dona feina a més de 140.000 persones.

La diputada Alícia Romero ha preguntat a la consellera de Salut, Alba Vergés, els motius pels quals s'ha decidit que la Fundació Tic Salut deixi la ubicació al TecnoCampus de Mataró per instal·lar-se als edificis del Departament de Salut a Barcelona. Romero ha recordat a la consellera que entre 2004-2010 ERC formava part d’un govern que va apostar per la descentralització i va ubicar institucions de país fora de Barcelona, com per exemple el CESICAT a Reus,  l'ITCAT a Vilanova o la Fundació TIC Salut a Mataró, i que a finals d'any "ja no en quedarà cap". "Aquest és el país que volen?" ha preguntat la diputada socialista, alertant que el govern "està fent un procés de recentralització clara de serveis: un Govern no és una empresa que cerca només els beneficis econòmics. Un Govern ha de promoure la justícia social, el progrés econòmic i l’equilibri territorial del que tant parlem i el què tant poc practiquen vostès" ha conclòs.


Autor: Redacció


#iceta #psc #parlament


#iceta #psc #parlament





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...