Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

El Mercat d'Olot celebra 5 anys

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  29/11/2019  -  18:40

En aquests cinc anys, el Mercat ha aconseguit crear una setantena de llocs de treball, augmentar les vendes i fidelitzar les persones que visiten les instal·lacions del centre d'Olot


El Mercat d’Olot ha celebrat avui el 5è aniversari

El Mercat d’Olot ha celebrat avui el 5è aniversari



Aquesta setmana es compleixen cinc anys de la posada en marxa de la nova Plaça Mercat. El 28 de novembre de 2014 s'inauguraven els 3.900 m² del nou edifici. El mercat encara el futur amb tots els 21 espais ocupats, ja que s'ha obert una nova peixateria i aquest dijous la Junta de Govern Local ha adjudicat l'última parada disponible, dedicada a la venda i degustació de vins i tastos.

El Mercat ha suposat un gran canvi a nivell qualitatiu pels olotins i olotines, no únicament per la millora de l'equipament sinó també per l'adaptació dels horaris a les noves tendències de consum i per l'aposta de crear sinèrgies amb una superfície comercial. La qualitat i proximitat dels productes i la varietat de l'oferta són les prioritats d'uns models de negoci orientats tant a la població local com als visitants.

L'ampliació de l'horari d'atenció al públic (de les 8 a les 19h de forma ininterrompuda entre setmana i els dissabtes de 8 a 15h) ha suposat un augment de clients. A més de consolidar les compres durant el matí dels clients de mitjana edat, el Mercat s'ha oberta a una franja més jove de cara a la tarda. Els clients de la Plaça Mercat són majoritàriament d'Olot i comarca, però cada vegada hi ha més gent de fora de la Garrotxa que visita les instal·lacions i aprofita per comprar a la Plaça Mercat i repeteixen. La fidelització és un dels trets distintius del Mercat: al voltant del 80% dels clients repeteix la seva opció de compra de forma periòdica. L'altra dada destacada d'aquests 5 anys és la creació de llocs de treball. L'augment de l'horari d'atenció al públic del Mercat ha representat un increment d'una setantena de persones que treballen a la plaça. També ha augmentat la facturació dels placers que xifren en un 60% de més des que estan a les noves instal.lacions.

El mercat d'Olot és un refent a nivell de Catalunya ja que ha rebut nombroses visites interessades en conèixer la seva proposta de valor, com la d'un grup de tècnics de la xarxa de productes de la terra de la Diputació de Barcelona, un de la Serra del Montsec, els organitzadors de Girona Excel·lent, especialistes gastronòmics d'arreu, Generalitat, privats i públics professionals del món dels mercats sedentaris de tot Catalunya. L'any passat Olot va ser escollida la seu de celebració de la jornada de mercats de la demarcació de Girona. Fins i tot ha estat seleccionat com una bona pràctica a la 7a edició del Congrés de mercats municipals. El mercat ha tingut també repercussió internacional ja que ha estat convidat d'honor al Mercat Transfronterer de Sant André, ha acollit visites dels grup periodístic israelià Globes, així com de bloggers i tour-operadors interessats en la gastronomia.

Amb tot, els placers tenen molt present la tasca de difusió del producte local, especialment entre els més joves. Per aquest curs 2019-20 hi ha programades una quinzena de visites de grups escolars que poden aprendre els valors alimentaris, saludables i gastronòmics dels productes frescos.

Una mitjana de 35.000 persones entren cada mes al Mercat d'Olot, que durant tot avui ofereix una copa i coca als seus clients. L'acte central de la celebració ha tingut lloc aquest migdia amb les espelmes del pastís d'aniversari que han bufat els placers acompanyats del regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...