Notícies més llegides



Baix Empordà


Palamós

Es presenta el llibre 'Els colors de la mirada', treball guanyador de la 9a edició de la Beca Cooperativa 'La Equitativa'

Baix Empordà  -  02/12/2019  -  13:01

Aquesta publicació presenta un estudi sobre el sentiment d'identitat de la gent de Palamós i en relació als elements que conformen el paisatge, vist a través de la mirada dels pintors de l'escola de Francesc Vidal i Palmada




L'equipament cultural i patrimonial de la Capella del Carme, va acollir dissabte passat 30 de novembre, la presentació del llibre "Els colors de la mirada. L'art com a materialització de la mirada de la gent de Palamós", treball guanyador de la 9a edició de la Beca Cooperativa L'Equitativa (2017-2018), que organitza el Servei d'Arxiu Municipal de Palamós.

Aquesta publicació presenta un estudi sobre el sentiment d'identitat de la gent de Palamós i en relació als elements que conformen el paisatge, vist a través de la mirada dels pintors de l'escola de Francesc Vidal i Palmada.

El llibre resultant d'aquest treball va ser presentat dissabte per la seva autora, la jove palamosina Maria Limeres Llobet, acompanyada de la professora d'Història de l'Art Contemporani a la Universitat de Girona, M. Lluïsa Faxedas.

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, el representant de la Cooperativa L'Equitativa, Josep Buxeda; i la regidora d'Arxiu, Maria Puig, van ser presents en aquest acte agraint el destacat treball realitzat, mitjançant el qual es dóna valor al patrimoni artístic local, en especial als treballs dels pintors que han representat en colors la seva mirada sobre la vila.

"Els colors de la mirada"
Aquesta publicació pretén entendre l'art com el reflex d'una manera de viure i sentir el territori, l'art com el resultat de la mirada dels artistes. Una mirada particular compartida per bona part de la població palamosina de temps pretèrits i que, d'una manera o d'una altra, segueix sent l'actual.

Un itinerari artístic pel municipi
Un dels aspectes a destacar del llibre és que presenta una proposta d'itinerari per 12 punts del municipi de Palamós.

Amb aquest recorregut, que es pot fer seguint els textos del llibre, es vol mostrar al lector les impressions dels pintors de l'Escola de Vidal Palmada on aquests artistes van coincidir a l'hora d'elaborar les seves pintures.

"Els colors de la mirada. L'art com a materialització de la mirada de la gent de Palamós" ja està disponible en format pdf al lloc web del Servei d'Arxiu Municipal de Palamós (http://www.serveiarxiumunicipalpalamos.cat/), i també s'ha imprès en paper en una edició limitada de 100 exemplars que es distribuiran a arxius, biblioteques i centres públics del territori.

Beca Cooperativa L'Equitativa
La Beca Cooperativa 'La Equitativa' va ser creada l'any 2001 amb el nom de l'antiga cooperativa de consum "La Equitativa" de Palamós, que en dissoldre's va donar a l'Ajuntament de Palamós el seu darrer llegat patrimonial.

L'objectiu d'aquesta beca de recerca de caràcter bianual és el de treballar en la investigació inèdita referida a qualsevol aspecte relacionat amb la població de Palamós. La Beca Cooperativa La Equitativa de Palamós compta amb una dotació econòmica de 3.100 €.


Autor: Redacció


#palamos


#palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...