Notícies més llegides



Política


Girona

Guanyem Girona exigeix mig milió d'euros en habitatge per aprovar els pressupostos

Política  -  02/12/2019  -  16:10

Multiplicaria per deu la inversió prevista per a la compra d'habitatge respecte als pressupostos anteriors




El principal grup a l'oposició a l'Ajuntament de Girona demana que els propers pressuposto municipals contemplin una partida de 500.000€ per a l'adquisició d'habitatge. Aquest increment multiplicaria en fins a deu vegades les inversions en habitatge dels anteriors pressupostos, els quals van dedicar-hi 50.000€. La regidora de la formació municipalista Cristina Andreu ha assegurat que "és l'hora de deixar-nos de paraules boniques però buides de contingut i de posar xifres concretes i ambicioses per revertir la greu crisi habitacional que pateix Girona". Andreu ha defensat la compra d'habitatge com una de les principals eines per augmentar l'oferta habitacional i alleujar així els preus del lloguer a la ciutat.

La diagnosi de l'Ajuntament sobre la situació de l'habitatge presentada el passat novembre advertia que les "tensions entre una oferta baixa i una demanda creixent ocasionen un desequilibri amb conseqüències com ara l'increment dels preus dels lloguers". La regidora Cristina Andreu ha assegurat que això converteix "l'habitatge és un dels problemes més greus de les veïnes i veïns de Girona i un dels reptes de futur més importants de la nostra ciutat", i ha afegit que "l'acumulació d'anys sense polítiques públiques en aquest àmbit obliga a fer una aposta encara més agosarada".

Des de Guanyem també han remarcat la importància dels terminis en l'adquisició dels habitatges, que la a regidora Andreu ha reclamat que es faci de forma "àgil". "Ens assegurarem que s'utilitzi fins a l'últim euro de la partida dedicada a l'adquisició d'habitatge el 2020", ha indicat la representant de Guanyem.

La setmana passada el partit municipalista va anunciar que la seva posició sobre els pressupostos aniria condicionada a una aposta en habitatge, sostenibilitat i educació. Andreu ha assegurat que continuen treballant per presentar propostes "concretes i factibles que permetin fer uns pressupostos més "verds i socials".


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...