Notícies més llegides




Política


Girona

El PSC de Girona creu que Madrenas ha d'advertir que el pati públic a la Diputació està afectat per al Pla Especial del Barri Vell

Política  -  03/12/2019  -  18:57

Els socialistes de Girona adverteixen que el Pla Especial del Barri Vell cataloga com a peça de "Reestructuració Urbanística" el pati que la Diputació estudia cedir al propietari de l'Odeon


Sílvia Paneque

Sílvia Paneque



"L'Odeon és un nou cas de deixadesa del govern de Marta Madrenas. El pati interior, que la Diputació utilitza a l'actualitat, està afectat per al Pla Especial del Barri Vell, i l'alcaldessa ho hauria d'advertir", ha lamentat Sílvia Paneque. Els socialistes de Girona consideren que el govern de l'Ajuntament de Girona hauria d'haver-se pronunciat sobre la possible cessió d'un pati públic per part de la Diputació de Girona al propietari de l'Odeon. Fins i tot, la Diputació ja va advertir que l'última paraula l'havia de tenir l'Ajuntament de Girona, que ho hauria d'autoritzar en últim terme. D'altra banda, el grup dels socialistes a la Diputació de Girona afirma que no hi hauria cap interès públic que pogués motivar la cessió d'aquest espai a un privat.

El Pla Especial del Barri Vell va ser aprovat a juliol de l'any 1983 per al Ple de l'Ajuntament. En aquest document s'hi especifica que l'esmentat pati interior es cataloga com a peça de "Reestructuració Urbanística" (RU). Així ho recull el plànol de l'illa de cases classificat amb el número 239. L'article 34.e) de les Ordenances aplicables defineix aquesta catalogació com la que "inclou edificacions que ocupen actualment espais assenyalats com a vials, places, zones verdes o equipaments en el present Pla". A les modificacions puntuals de l'any 1994, a més a més, el pati interior continua estan catalogat com a espai de "Reestructuració Urbanística" i, fins i tot, l'edifici contigu al pati de la Diputació es cataloga, aleshores, com a "Reestructuració Total" (RET). Així ho estableixen per tal de reiterar la voluntat de conservar i crear un Dret de pas entre el carrer del Sac i la pujada de Sant Martí.

Els diferents plànols del Pla Especial del Barri Vell mostren una continuïtat vial entre el carrer del Sac i la pujada de Sant Martí. El pati interior utilitzat avui per la Diputació està afectat com a projecte de permeabilitat per a vianants. És a dir, el Pla Especial del Barri Vell preveia que hi hagués un dret de pas públic entre el carrer del Sac i la Pujada de Sant Martí. Els socialistes de Girona han demanat que el govern de l'Ajuntament apliqui el Pla Especial i sigui el principal agent per reivindicar-lo.

"No s'entendria la concessió a titularitat privada, sense resoldre abans l'actuació que el Pla Especial pel Barri Vell va recollir l'any 1983 i el 1994. Per això, l'alcaldessa Marta Madrenas hauria de pronunciar-se sobre aquesta qüestió", ha explicat Paneque. El PSC de Girona considera que la cessió del pati interior que ha plantejat el govern de Junts x Cat i d'ERC a la Diputació no és possible a causa del Pla Especial del Barri Vell. A més, els socialistes a la Diputació afegeixen que aquesta institució tampoc no hauria de permetre la cessió, perquè no hi ha un interès públic en aquesta cessió.

"El Pla Especial del Barri Vell és un dels grans èxits històrics de la ciutat. Ho va ser, perquè el seu fonament més profund va ser la protecció dels elements més valuosos del patrimoni històric. A més, s'hi especificaven criteris seriosos per ser un barri dels veïns que hi viuen. Des d'aquest punt de vista l'estructuració de carrers seguia aquest criteri. Avui, al Barri Vell no hi ha respecte en els elements a les façanes, ni per regular els pisos turístics, ni la restricció pel comerç només dirigit a turistes, ni l'ocupació privativa de l'espai públic per part d'empreses. Els antics criteris d'ordre i de conservació del Barri Vell han de tornar a ser importants per evitar un nou ús privatiu en espai públic", ha especificat Paneque.


Autor: Redacció


#psc #girona


#psc #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...