Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Comença la fase de creació del prototip de la plataforma de serveis turístics de l'Experiència LabGi! 2019

Actualitat Girona  -  04/12/2019  -  11:49

L'empresa gironina Eventis ha recollit les conclusions del procés d'innovació oberta impulsat pel servei Girona Emprèn de l'Ajuntament de Girona




Després d'uns mesos de treball a través del procés d'innovació oberta, ara ha començat la fase de creació del prototip de la plataforma de serveis turístics del projecte Experiència LabGi! 2019. Aquesta iniciativa està impulsada des del servei Girona Emprèn de l'Ajuntament de Girona i té com a objectiu la consolidació empresarial d'empreses del territori.

L'empresa gironina Eventis serà qui executarà la creació d'aquest prototip i, per fer-ho, ha recollit les conclusions del procés d'innovació oberta. Aquest procés es va gestionar a través d'una crida mitjançant l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) a les empreses tecnològiques perquè presentessin quins eren els problemes o reptes als quals havien de fer front, ja fossin per al desenvolupament de productes propis o per a tercers, i pels quals volguessin trobar solucions disruptives a partir d'un procés de cocreació.

Eventis, ubicada al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i amb 17 anys de funcionament, va ser l'empresa escollida per a participar en aquesta iniciativa i va plantejar el repte de poder fer un salt al món del turisme i aportar funcionalitats a l'eina que aportessin valor afegit tant la compra per part dels clients, com a la venda per part dels promotors, dels serveis i de les destinacions turístiques.

D'aquesta manera des de l'Experiència LabGi! es van realitzar un seguit d'activitats al voltant de la innovació en el món turístic per tal de facilitar la inspiració i el debat dins aquest sector que permetés incorporar persones interessades a participar en un procés d'innovació oberta aportant les seves idees, coneixements i punts de vista al que podia ser un nou producte tecnològic a desenvolupar per Eventis.

En total es van fer tres jornades de debat que van tractar temes com la imatge de marca, la innovació en el camp del turisme conscient del Mindful Travel o l'adaptació del sector turístic a les noves tendències.En paral·lel a aquestes activitats es va desenvolupar pròpiament la metodologia d'innovació oberta. Aquesta va ser conduïda per Nova Group, que va ser l'encarregada de dinamitzar un curs sobre creativitat i innovació oberta així com el taller de cocreació. Al llarg del curs i el taller s'han generat les idees per part de les persones participants que ha recollit Eventis.

L'Experiència LabGi! té l'objectiu d'experimentar com les metodologies d'innovació oberta poden aportar solucions disruptives que poden fer més competitives les empreses i ajudar a la seva consolidació. En aquest sentit, la tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, també ha ressaltat la necessitat "d'afavorir a desenvolupar una cultura de la creativitat i la innovació en les persones i en les organitzacions, així com aprendre tècniques i processos de cocreació en els equips".

El projecte "Experiència LabGi! 2019" va ser seleccionat dins la convocatòria de subvencions del programa de suport a projectes singulars de desenvolupament econòmic de la Diputació de Girona. El cost del projecte s'ha finançat amb fons propis de l'Ajuntament de Girona i amb l'ajut econòmic de la Diputació de Girona dins el marc d'aquesta convocatòria i ha comptat amb la col·laboració de l'Associació de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG).


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...