Notícies més llegides





Pla de l'Estany


Banyoles

Finalitzen les obres de millora del barri del Barral de Banyoles

Pla de l'Estany  -  04/12/2019  -  15:44

Els treballs han suposat una inversió de més de mig milió d'euros i s'han allargat durant 8 mesos




L'Ajuntament de Banyoles ha finalitzat les obres de millora i arranjament dels carrers Sant Esteve, Pou i Carmelites Velles. Els treballs, que han suposat una inversió de 544.178,99€, s'han executat durant 8 mesos.

La remodelació d'aquests carrers ha permès eliminar les voreres, amb una nova pavimentació de l'espai a un únic nivell. També s'ha remodelat la xarxa de sanejament i de serveis construint nous col·lectors per separar les aigües fecals i les pluvials. A més, s'ha millorat la xarxa de gas canalitzat, la d'aigua potable, la de telecomunicacions i la d'alta i baixa tensió.

Els treballs han permès també recuperar com a placeta la cruïlla entre els carrers del Pou i Carmelites Velles, on s'hi han instal·lat bancs, s'hi han plantat arbres i s'ha recuperat una font que es proveeix d'un antic pou que hi havia hagut en aquesta zona i que data de 1797. A més, s'ha millorat també la imatge dels carrers amb la plantació de plantes i jardineres.

L'alcalde Miquel Noguer ha destacat que la reforma suposa "una millora significativa en una zona de la ciutat on ens quedava pendent intervenir, aplicant el Pla d'Accessibilitat amb l'eliminació de voreres, i aconseguint una nova imatge de barri molt més adequada i amable als vianants i veïns del barri". Noguer ha destacat que "les obres s'han finançat únicament amb fons de l'Ajuntament, a través de les inversions financerament sostenibles, sense establir contribucions especials als veïns".

Paral·lelament a aquests treballs de millora, es traslladaran els contenidors soterrats del carrer Sant Esteve que se situaran al carrer Carmelites Velles, en una zona pendent d'urbanitzar.

El primer eixample

La zona formada pels carrers Sant Esteve, Pou i Carmelites Velles es coneix popularment com el barri del Barral i es considera el primer eixample de Banyoles. Va ser construït entre els segles XVII i XIX, amb una identitat pròpia i amb una arquitectura unitària.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...