Notícies més llegides





OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Olot continua la millora de l'enllumenat municipal

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  05/12/2019  -  18:26

Seguint el projecte d'adequació iniciada l'any 2014, es canviaran els punt de llum de l'Eixample Malagrida i del barri de Bonavista




La Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Olot d'aquest dijous dia 5 de desembre ha acordat la continuació del projecte d'adequació de l'enllumenat viari d'Olot. La iniciativa, iniciada el 2014 té per objectiu millorar la il·luminació municipal, potenciant així l'eficiència energètica a la ciutat.

Concretament aquest dijous, la Junta ha adjudicat a l'empresa Saltoki per valor de 25.339,47 euros els treballs de subministrament de 71 lluminàries noves de leds destinats a l'Eixample Malagrida, com a part de l'execució del 'projecte de millora energètica de l'enllumenat dels barris de l'Eixample Malagrida i Bonavista' en el qual, en complement, es preveu la retirada dels 71 punts de vapor de sodi existents i la reprogramació elèctrica i reubicació de 106 pàmpols de leds existents, adequant, en conjunt, un total de 177 punts de llum de la ciutat.

Aquest canvi permet incrementar l'eficiència, millorar els nivells d'il·luminació i visibilitat, reduir els nivells de contaminació lumínica així com el consum energètic i les despeses derivades del seu manteniment. El projecte no afecta les columnes ni als braços murals de suport d'aquestes lluminàries, els quals es mantindran. "Aquesta actuació suposa reduir la potència instal·lada en 3026 watts", detalla el regidor de Medi Ambient, Aniol Sellabona. Unes xifres que es tradueixen en una reducció del consum d'energia elèctrica de 12.406,6 Kwh/any.

L'actuació que s'ha aprovat preveu canviar les lluminàries de 12 carrers, complint així amb la política d'estalvi energètic que porta a terme el consistori. D'entrada, els tècnics començaran la substitució de les làmpades de l'Avinguda Batlló, el carrer Navarra, Anselm Clavé, Sabina Sureda i Avinguda d'Aragó. En les properes setmanes, treballaran al carrer Noguer, carrer Roure, carrer Til·ler, el carrer Freixe, Cirerer i Ginebre fins a arribar a Plaça Rosella.

Aquesta actuació, s'afegirà al canvi a leds de 57 llumeneres de vapor de sodi que va aprovar fa unes setmanes la Junta de Govern Local al barri de Sant Francesc. Els treballs, que també s'executaran aviat, suposaran la substitució dels punts de llums del camí del Montsacopa, la plaça de les Rodes, el carrer Gredera, la plaça pare Manel Marcillo, el passatge Oliveres i el carrer de Sant Francesc.

Més de 7.600 punts de llum a la ciutat
L'enllumenat públic viari de la ciutat d'Olot consta de 7.664 punts de llum i 158 quadres elèctrics de comandament i protecció dotats d'un sistema de rellotge astronòmic per a la regulació automàtica de l'encesa i apagada. En aquest sentit, la ciutat d'Olot té una longitud de carrers d'uns 150 quilòmetres i una presència important d'àrees d'habitatge suburbanes que requereixen punts de llum ambientals a baixa alçada.

Les actuacions municipals d'adequació d'enllumenat mitjançant la implantació de pàmpols de leds es va iniciar l'any 2014 a les vies de la xarxa viària bàsica i des d'aleshores s'hi ha donat continuïtat, amb l'objectiu de promoure actuacions d'estalvi energètic que permetin reduir les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera.

L'any 2016 l'Ajuntament d'Olot va encarregar a l'empresa SECE (Sociedad Española de Construcciones Eléctricas) la substitució de les làmpades d'avingudes i carrers d'Olot situats a la  zona alta del barri de Sant Roc, l'entorn de la carretera vella de Batet, el polígon industrial de la Canya, la carretera de Riudaura, tot el sector de la Guardiola, l'avinguda Europa, el carrer Alforja, la plaça dels jutjats així com el carrer del Roser. En
aquell moment, els treballs van tenir un cost de 502.748,70 euros i van permetre substituir en una sola actuació un total de 1.330 lluminàries permetent així un estalvi econòmic d'uns 60.000 euros anuals. Aquesta actuació es va acollir al Programa d'ajudes per a la renovació de la il·luminació exterior municipal del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme amb préstecs sense interès per incentivar.

Un cop finalitzat els treballs a l'Eixample Malagrida, Bonavista i Sant Francesc, es calcula que s'hauran substituït per làmpades led un 30% dels punts de llum existents arreu d'Olot.

En aquest sentit, l'Ajuntament d'Olot té previst poder completar la substitució de la totalitat de les llumeneres en els pròxims anys.


Autor: Redacció


#olot


#olot






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...