Notícies més llegides



Catalunya Nord


Perpinyà

Els alcaldes nord-catalans tanquen files a favor del president Quim Torra

Catalunya Nord  -  06/01/2020  -  14:32

Una delegació de batlles s’ha reunit avui a Perpinyà per rebutjar la decisió de la Junta Electoral Central i per donar suport al president


Una delegació de batlles s’ha reunit avui a Perpinyà

Una delegació de batlles s’ha reunit avui a Perpinyà



Senador de la Catalunya del Nord, François Calvet




El dia de Reis ha estat d’allò més especial a la Catalunya del Nord. Almenys, des de l’aspecte polític. Avui, un grup d’alcaldes nord-catalans han convocat a una vintena de mitjans de comunicació a Perpinyà per manifestar el seu rebuig a la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra,  a qui la Junta Electoral Central (JEC) ha deixat sense escó al Parlament de Catalunya i l’ha inhabilitat després de ser condemnat per desobediència, tal com reclamaven les formacions del Partit Popular, Ciudadanos i VOX. Entre els alcaldes participants hi havia l’amfitrió, el batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, qui ha estat l’impulsor de la trobada juntament amb altres homòlegs del territori. “Com a demòcrates i europeus no podem entendre que un òrgan administratiu electoral cesi a un president escollit per un poble i un Parlament”, ha manifestat el grup de batlles reunits avui, entre els quals hi havia els representants municipals de localitats com Prats de Molló, Pesillà de la Ribera, Sant Andreu o Salelles, entre altres. 

Un dels assistents a l’acte d’avui a la capital nord-catalana ha estat el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, que a través del seu compte de Twitter ha mostrat la seva satisfacció per assistir a la trobada, on també hi ha estat present el senador de la Catalunya del Nord, François Calvet. “L’acte ha estat impulsat per un grup d’alcaldes que durant aquests últims anys han donat suport a la causa catalana o, més ben dit, s’han mostrat crítics contra la repressió judicial i de tota mena que s’ha viscut a Catalunya. L’objectiu era el de tancar files a favor del president Quim Torra i mostrar el rebuig davant la decisió de la JEC, que consideren que com a òrgan administratiu que és no pot cessar un president escollit per un Parlament i un poble”, ha subratllat Puigbert, qui ha valorat que els batlles consideren que aquesta judicialització i repressió que es viu a Catalunya “té efectes a la democràcia europea”. 

Per la seva banda, Calvet ha remarcat que l’acte d’aquest matí serveix per constatar “la desaprovació” respecte a la decisió de la JEC. “No acceptem que la Junta pugui fer una destitució d’un diputat, en aquest cas del president de la Generalitat. És per això que hem volgut mostrar la nostra solidaritat envers Quim Torra, considerem que no és normal que un organisme administratiu pugui fer sentències polítiques”, ha afegit el senador.


Autor: Redacció


#catalunyanord #batlles #perpinya #quimtorra


#catalunyanord #batlles #perpinya #quimtorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...