Notícies més llegides




La Selva


Tossa de Mar

Tossa vol suspendre durant 6 mesos més donar noves llicències d'habitatges d'ús turístic

La Selva  -  13/01/2020  -  12:21

L'Ajuntament té comptabilitzats 1.181 habitatges d'aquestes característiques a la població amb una capacitat per més de 7.000 persones


Tossa de Mar

Tossa de Mar



L'Ajuntament de Tossa vol aprovar en el ple de dijous que va suspendre durant sis mesos més el fet de donar noves llicències d'habitatges d'ús turístic en tot el terme municipal. L'objectiu d'aquesta ampliació de suspensió, que es va iniciar el passat mes de juliol, és esperar la reforma de la normativa pendent que ha de redactar la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya per tal de coordinar-la amb la normativa municipal.

Segons dades de l'Oficina de Turisme, l'ajuntament té comptabilitzats 1.181 habitatges d'aquestes característiques amb una capacitat per a 7.089 persones que, de mitjana, fan una estada de 7 dies a la població. Cal recordar que els habitatges d'ús turístic (HUT) són aquells habitatges ja moblats i dotats per a la seva ocupació immediata, llogats per estades de temporada que no superen els 31 dies.

Des de l'aprovació l'any 2016 del Pla Especial d'Habitatge d'Ús Turístic de Tossa, la demanda d'aquest tipus d'activitat no ha parat de créixer i, des de l'Ajuntament, es manifesta la necessitat d'impulsar alguna mesura per tal de completar la regulació existent i ordenar l'oferta, anticipant-se a possibles problemes potencials de convivència. I és que s'ha detectat que aquesta activitat pot generar problemes especialment quan conviu en un mateix edifici amb veïns habituals, problemàtica que s'aguditza si són immobles amb manca d'aïllaments acústics, espais comuns no adequats i quan no es disposa d'una gestió professionalitzada de l'activitat.

Davant aquesta situació, l'Ajuntament de Tossa ha optat per reordenar i regular urbanísticament tant les condicions d'implantació i exercici de l'activitat com la localització dins el terme municipal amb l'objectiu d'assolir l'equilibri entre el dret a realitzar l'activitat i la garantia d'una vila sostenible. Per aquest motiu, es modificarà el pla especial vigent i es determinarà per cada sector de la població les condicions amb les quals aquesta activitat es podrà portar a terme.

El regidor d'Urbanisme, Ramon Gascons, explica que "creiem que la proliferació d'aquesta activitat està perjudicant l'accés a lloguer de tot l'any per a gent jove, famílies o treballadors de temporada. Comptarem amb els professionals del sector per a millorar la situació actual perquè entenem que fan molt bona feina. Volem acabar amb les pràctiques il·legals que suposen una clara competència deslleial a qui fa bé la seva feina. Hem d'exigir rigor, professionalitat, seriositat i qualitat en el producte, i el pas necessari per a poder arribar aquí és crear una ordenança reguladora que s'adapti a les necessitats de Tossa".


Autor: Redacció


#tossa


#tossa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...