Notícies més llegides



El Ripollès


Ripoll

Tret de sortida als Pressupostos Participatius 2020 de Ripoll

El Ripollès  -  22/01/2020  -  18:27

L'objectiu és que els veïns i veïnes del municipi puguin presentar propostes i acabar escollint un o diversos projectes amb la voluntat de contribuir en la millora de la vila




Aquest 2020 es portarà a terme la tercera edició dels pressupostos participatius. Tal com es va fer l'any passat s'ha reservat una partida de 100.000 € del capítol 6 d'inversions i una partida de 15.000 € del capítol 2 de Despeses Corrents. L'objectiu és que els veïns i veïnes del municipi puguin presentar propostes i acabar escollint un o diversos projectes (dins aquest import total) amb la voluntat de contribuir en la millora de la vila.

Tractant-se d'uns pressupostos participatius, i pensant amb la creació col·lectiva, s'ha projectat pel dijous 30 de gener a les 18 h al Casal Cívic la Devesa del Pla, un taller, adreçat a la ciutadania per elaborar conjuntament el reglament de funcionament d'aquest any. En el mateix taller, dirigit per les persones que formen la comissió de seguiment dels pressupostos, també es podrà passar a formar part d'aquest grup, i així vincular-se estretament amb tot el procés. Amb les aportacions que sorgeixin en aquesta sessió, es realitzarà un següent taller el 13 de febrer per presentar la primera versió del reglament, fer les esmenes oportunes i acabar-lo de definir. La tercera setmana de febrer es presentarà el reglament definitiu i es donarà el tret de sortida a la fase de recollida de propostes que s'allargarà fins a l'11 de març. El dijous 26 del mateix mes es presentaran les propostes que passin a la fase de votació, que s'estendrà del 27 de març fins al 20 d'abril. L'objectiu és que el procés es doni per finalitzat a principis de maig.

Els pressupostos participatius són un mecanisme de participació ciutadana a través del qual la ciutadania decideix a què es destina una part del pressupost municipal que l'Ajuntament estableix. És molt important que els veïns i veïnes formin part de tot el procés, i no només aportant i o votant propostes sinó també en aquesta fase de creació del reglament, que defineix el com seran aquests pressupostos 2020.


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...