Notícies més llegides




+ Notícies


Salt

L'Ajuntament de Salt incrementa un 4,36% el pressupost municipal 2020

+ Notícies  -  23/01/2020  -  21:22

La xifra puja fins als 29.160.751 € i preveu inversions properes a 1,5 milions d'euros




L'Ajuntament de Salt ha aprovat aquest dijous 23 gener el pressupost municipal 2020 que, enguany, puja fins als 29.160.751 euros. Aquesta xifra suposa un increment del 4,36% respecte a l'exercici 2019 i els comptes del consistori saltenc s'han aprovat amb els 11 vots favorables de l'equip de govern (ERC i JxSalt), l'abstenció del PSC (5) i els vots en contra de VOX (3) i IpsSalt (2).
L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, valora molt positivament l'increment pressupostari per "poder desenvolupar al nostre municipi les polítiques socials, econòmiques i urbanístiques que ens permetin consolidar la transformació a la vila iniciada durant el darrer mandat".

Als comptes aprovats per aquest any 2020 hi ha quatre grans àrees estratègiques que concentren les millores més rellevants a nivell pressupostari: habitatge, seguretat ciutadana, neteja i educació.
En aquest sentit, pel que fa a habitatge, destaca l'impuls que rep l'Oficina d'Habitatge i la Gestora Urbanistica Nou Salt SL, una iniciativa que permetrà donar més suport a les comunitats més vulnerables al mateix temps que es potencia, encara més, les polítiques municipals d'habitatge de la vila.

Unes polítiques municipals d'habitatge que inclouen el Pla d'Actuació Municipal 2020-2023 presentat recentment i que compta amb l'objectiu de crear una borsa de fins a 300 pisos per a destinar a col·lectius com joves, gent gran o estudiants universitaris.

Pel que a seguretat ciutadana, es continuen incrementant els recursos per a la Policia Local de Salt, no només amb més efectius policials (s'han previst cinc noves places per a aquest 2020), sinó també amb més i millors recursos materials per poder portar a terme correctament la seva tasca policial. Aquest 2020 s'hi destinaran 4.201.344 € (3.889.487, el 2019)

Neteja viària i educació
El pressupost dedicat a la neteja viària i recollida d'escombraries també és un dels que gaudeix d'un increment més important i, seguint les millores introduïdes l'any passat amb el nou contracte de neteja viària i recollida d'escombraries, s'augmenta amb 187.000 € el contracte de recollida de residus, a banda d'adquirir un nou vehicle per reforçar el servei.

En l'àmbit educatiu, l'aposta ferma per la millora de recursos segueix amb la dinàmica d'anys anteriors, amb un nou increment de 172.217 €, que representa un 11,16% més que l'any 2019. Es reforça el paper de les AMPES i la col·laboració amb la Universitat de Girona (UdG) a través de la Càtedra Tekné de noves tecnologies, dotada amb 12.000 euros.

Augment d'inversions
Pel que fa a l'apartat d'inversions, per a aquest 2020 es preveu una xifra total que se situarà propera als 1,5 milions d'euros quan s'activi la línia que es finançarà a través del romanent de l'exercici 2019. A aquest romanent s'hi afegiran els 970.000 € ja pressupostats amb partides concretes.

Dins el capítol d'inversions destaca partides com la de 175.000 € euros per a executar reformes urbanístiques als carrers i places de la vila; 100.000 € per a la millora de parcs infantils i pipicans o 76.000 € per a instal·lacions esportives.

D'altra banda, el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Salt, Toni Vidal, explica que "continuem sanejant la situació de les arques municipals per, d'aquesta manera, disposar de recursos propis".
En aquesta línia, enguany el deute se situarà al 35% quan fa sis anys era del 106%. Durant l'exercici es preveu una amortització dels préstecs pendents de 2.636.000 € que podria arribar a situar el deute per sota del 30%.


Autor: Redacció


#salt


#salt





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...