Notícies més llegides




Política


Girona

Guanyem Girona demana a JxCat i ERC que aparquin el partidisme i decideixin el futur del Trueta abans de les eleccions

Política  -  30/01/2020  -  18:57

El principal grup a l'oposició al consistori gironí tem que la pugna electoral entre els partits de govern retardi encara més un equipament "vital per a la ciutat i la regió sanitària"




Davant l'anunci que els pressupostos presentats pel Govern de la Generalitat no inclouran cap partida pel nou projecte de l'Hospital Josep Trueta, Guanyem Girona ha demanat als dos partits de govern, JxCat i ERC, que deixin de banda l'electoralisme i decideixin el futur de l'equipament abans dels nous comicis. El cap de l'oposició a l'Ajuntament de Girona, Lluc Salellas, ha recordat que el projecte fa gairebé una dècada que està aturat i ha afirmat que la conselleria de Salut ja té tota la informació necessària per prendre la decisió: "Les veïnes i veïns no poden esperar més mentre es van posant pedaços a l'edifici antic. Les properes eleccions catalanes i les lluites partidistes no poden ser una excusa per retardar una decisió que es va dir que s'anunciaria abans de l'abril i que és vital per a la ciutat i l'àrea urbana." El partit municipalista ha remarcat el seu compromís amb "el millor Trueta possible aparcant disputes entre municipis i seguint criteris estrictament sanitaris."

Salellas també s'ha mostrat preocupat per les desavinences internes dins del govern: "Diuen que som a les portes d'una nova crisi econòmica i la ciutat de Girona i el seu entorn tenen reptes clau per resoldre. Les desavinences entre JxCat i ERC a la Generalitat compliquen que avancem de forma decidida: ho vam veure amb el cas del tancament de les línies de P3 i ho podríem veure ara amb el Trueta."

Finalment, el portaveu de Guanyem Girona al consistori s'ha mostrat preocupat per les possibles conseqüències de les eleccions. Per a Salellas, la investidura d'un nou govern sense que abans es prengui la decisió pot suposar "tornar a la casella de sortida" o, "el que encara seria més greu, l'eliminació del planejament del futur equipament si el nou conseller o consellera ho decidís."


Autor: Redacció


#girona #guanyemgirona


#girona #guanyemgirona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...