Notícies més llegides




Baix Empordà


Palamós

La Fira Nadalenca de Palamós fa lliurament d'11.500 € per a projectes adreçats a persones discapacitades psíquiques de la comarca

Baix Empordà  -  31/01/2020  -  15:31

L'acte va tenir lloc ahir dijous al Mas del Vent, i va comptar amb la presència de representants de diverses associacions, escoles i empreses del municipi que col·laboren en l'organització de la fira


J.Lois

J.Lois



L'Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup teatral Els Cosinets van realitzar ahir dijous (30/01/20) el lliurament d'11.500 euros, resultant de la recaptació aconseguida amb les activitats solidàries organitzades durant el mes de desembre passat i que tenen com a objectiu recaptar fons a benefici de projectes i entitats que treballen amb persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.

Aquest acte va tenir lloc a les 19 h, al Mas del Vent, propietat del Grup Brugarol, vinculat a la plataforma cultural-social Focus Engelhorn, una de les principals entitats avaladores del projecte de Fira Nadalenca.

L'acte va comptar amb la participació de l'alcalde de Palamós, així com de bona part de les entitats, associacions, escoles i empreses de Palamós que col·laboren en l'organització de la tradicional Fira Nadalenca.

Durant aquest acte es va fer el lliurament dels xecs bancaris acreditatius de la donació, amb l'import sol·licitat per les entitats receptores, necessari per fer a poder efectius els respectius projectes. Concretament 4.500 € a l'Associació Afatram; 4.000 € a l'Associació Trampolí; i 3.000 € a l'Ampa de l'escola d'educació especial Els Àngels.

Destí solidari dels diners
Aquestes aportacions econòmiques s'han destinat enguany als següents projectes que beneficien les persones discapacitades psíquiques d'aquestes entitats: El projecte de l'Ampa de l'escola ELS ÀNGELS es basa en el finançament de les despeses generades per a l'adquisició del material necessari per a la realització d'un projecte pedagògic basat en l'aprenentatge mitjançant la utilització de la llum i els seus recursos. El material utilitzat es basa principalment en elements que projecten aquesta llum o bé que la transformen.

Amb el nom de "Pedagogia de la llum" aquest projecte permet als alumnes de l'escola aprendre a través dels sentits, amb el joc, l'experimentació, la investigació i la comprovació del que passa al seu voltant. En aquest aprenentatge l'alumne ha de focalitzar l'atenció en la llum i es potencia la seva concentració. Es treballa el sentit de la vista i l'ambient que es crea afavoreix la relaxació.

El projecte de l'Associació AFATRAM es basa a fomentar activitats que permetin la integració i la inclusió social de les persones adultes amb discapacitat intel·lectual al Baix Empordà, utilitzant els mateixos recursos i de manera conjunta amb les persones sense discapacitats psíquiques.

Per això l'Associació AFATRAM impulsa un projecte que permet la participació de les persones amb discapacitats intel·lectuals usuàries del centre ocupacional Tramuntana, en diversos tallers i en entorns normalitzats, adreçats a la resta de la població.

La proposta es basa en l'organització de quatre tallers (ioga, tai-txi, zumba i pilates) destinats a 20 usuaris del centre ocupacional i obert al públic en general, amb la qual cosa s'està potenciant activitats inclusives per a persones amb discapacitat intel·lectual, fent visible aquest col·lectiu, promovent activitats que ajudin a la seva socialització i compartint espais de lleure amb persones que no tenen discapacitat. Aquest projecte permet potenciar l'activitat física de les persones amb discapacitats intel·lectuals, aconseguint un major benestar físic i emocional, així com la millora de les seves relacions i la inclusió social.

El projecte de l'Associació TRAMPOLÍ va destinat a poder cobrir les necessitats de les persones amb discapacitat psíquica sense documentació que hi ha a la comarca. En els darrers anys s'han detectat, cada vegada més, l'arribada al Baix Empordà de famílies immigrants sense documentació que busquen una millor vida, i en alguns casos, membres d'aquestes famílies són persones amb discapacitat psíquica. Aquestes persones necessiten urgentment poder accedir a algun centre o entitat per a rebre suport per al seu desenvolupament, per a millorar la comunicació, començar a tenir i ampliar la xarxa de contactes; però irònicament aquestes persones que són les que necessiten més suport, pel fet que no tenen documentació se'ls tanquen moltes portes.

En l'actualitat l'Associació Trampolí ha acollit persones en aquesta situació provinents de municipis com Palafrugell, Pals, Bellcaire, La Bisbal d'Empordà, Ullà i Sant Feliu de Guíxols. Per a poder donar sortida a aquestes necessitats es requereix adquirir un vehicle mitjançant el qual realitzar el transport diari d'aquestes persones fins al centre, així com contractar un monitor perquè realitzi la ruta. Per a donar cabuda a aquests nous usuaris també caldria poder ampliar les instal·lacions del centre el Trampolí, que actualment ja es troba en una situació de certa saturació, ampliant les instal·lacions, mitjançant la realització d'un tancat al pati exterior que cobreixi la urgència d'una nova aula.

Més de 40 anys de solidaritat
La Fira Nadalenca de Palamós va celebrar el passat 15 de desembre, la 43a edició d'aquesta activitat solidària que amb la col·laboració d'entitats, associacions, escoles i particulars de la vila posa a la venda productes tradicionals de Nadal i organitza sortejos de quadres, amb l'objectiu de recaptar fons econòmics per fer possible els projectes destinats a la millora de la qualitat de vida de les persones discapacitades psíquiques de la comarca.

L'aportació de Front al Mar i del grup teatral Els Cosinets
La Fira Nadalenca també ha comptat un any més amb l'aportació dels socis de l'entitat local Front al Mar (2.500 €) així com la destacada col·laboració de la companyia de teatre infantil Els Cosinets, que varen programar, durant el passat mes de desembre, diverses activitats escèniques a La Gorga.

Col·laboració de la plataforma Focus Engelhorn
Per sisè any consecutiu l'Associació Fira Nadalenca també ha obtingut la destacada aportació de 3.000 € de la plataforma cultural i social, Focus Engelhorn, liderada per la família Engelhorn.

Agraïment a tota la societat palamosina
L'entitat palamosina Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup local de teatre Els Cosinets agraeixen un any més la participació i col·laboració de tot el municipi, en una generosa mostra de solidaritat que fa possible, any rere any, millorar la qualitat de vida de les persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.


Autor: Redacció


#palamos


#palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...