Notícies més llegides




Baix Empordà


Palamós

Es reposen 230 arbres en l'àmbit de la plana de Castell de Palamós

Baix Empordà  -  07/02/2020  -  19:09

Els exemplars que es planten són suros, pins i àlbers, una tipologia d'arbrat que permet consolidar les espècies que son autòctones d'aquest àmbit


Diversos operaris realitzant les tasques de reposició d'arbres a Castell

Diversos operaris realitzant les tasques de reposició d'arbres a Castell



Aquesta setmana s'ha iniciat el procés de reposició d'un total de 230 arbres de l'àmbit de la plana de Castell.

Es tracta d'una part del total de 550 exemplars que es varen plantar entre els anys 2017 i 2018, dins el projecte de restauració, integració paisatgística i ordenació d'aquest emblemàtic espai natural palamosí, però que per diversos motius no varen arrelar correctament i han mort.

Aquesta tasca la realitza una empresa especialitzada sota la supervisió de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós. Es tracta de la mateixa empresa que va ser l'adjudicatària del projecte de restauració, i que ara reposa aquests exemplars assumint-ne els costos.

Suros, pins i àlbers
Els exemplars que es planten són suros, pins i àlbers, una tipologia d'arbrat que permet consolidar les espècies que son autòctones d'aquest destacat espai natural de Palamós.

Aquest procés de reposició es realitza ara a l'hivern, ja que és el període de l'any més adequat per a poder plantar aquests arbres, amb les temperatures més adequades per afavorir el seu correcte arrelament.

A banda, el projecte de restauració d'aquest àmbit, també va permetre canalitzar tot un ampli sistema de reg, amb l'objectiu de garantir la irrigació de tot l'arbrat d'aquest àmbit, que és bàsic principalment ara, durant els primers anys d'implantació d'aquests nous exemplars, així com en les èpoques més seques de l'any, amb molta escassetat de pluja.

Projecte de restauració, integració i ordenació de Castell
Durant l'any 2017 i 2018 va tenir lloc la realització del projecte de restauració, integració paisatgística i ordenació del paratge de Castell, amb l'objectiu de recuperar la riquesa i varietat mediambiental d'aquest destacat espai natural del municipi, potenciant els valors naturals de l'indret i minimitzant els impactes que provoca l'elevada freqüentació de visitants.

Aquest projecte, mitjançant el qual es va realitzar la plantació de 650 exemplars d'arbrat autòcton, també va incloure la millora de la zona d'acollida i d'accés a la platja, així com les obres de portada d'aigua a aquest àmbit.

Un dels elements més destacats d'aquest procés van ser les obres de construcció del nou aparcament d'aquest espai. Una àrea d'estacionament que es va situar en la zona de la plana més propera a la carretera d'accés a Castell, i lluny de les visuals d'accés a la platja, fet que en permet una molt millor integració en el paisatge. En paral·lel també es va construir un camí de sauló, que uneix aquest aparcament i la platja, i que esdevé exclusiu per a vianants i bicicletes.

Finançament global del projecte
Aquesta intervenció va tenir un cost global de 700 mil euros, que es varen finançar en un 50% amb les subvencions del Pla de foment territorial del turisme de la Generalitat de Catalunya, i l'altra meitat, mitjançant els beneficis que aporta l'explotació de l'aparcament que anualment s'habilita en aquest espai natural i per on passen uns 50 mil cotxes cada estiu.

El projecte també va comptar amb el suport i la col·laboració del Departament d'Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.


Autor: Redacció


#palamos


#palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...