Notícies més llegides




Catalunya Nord


Perpinyà

Júlia Taurinyà dimiteix de la presidència del Consell per la República a Catalunya Nord

Catalunya Nord  -  11/02/2020  -  18:40

Abandona el càrrec quatre mesos després de ser escollida, i assegura que ho fa per “motius ideològics, professionals i de salut”


Júlia Taurinyà

Júlia Taurinyà



A poques setmanes de la celebració de l’acte que ha de comptar amb la presència de Carles Puigdemont a Perpinyà, aquest matí s’ha sabut que la presidenta del Consell per la República a Catalunya Nord, Júlia Taurinyà abandona el càrrec per “motius ideològics, professionals i de salut”. Tot i que la decisió es va prendre el dijous passat, Taurinyà ha decidit anunciar-ho aquest matí a través de les xarxes socials.

Evidentment la notícia ha agafat per sorpresa a més d’un, ja que Taurinyà feia poc temps que encapçalava la delegació nord-catalana. De fet, va ser elegida el passat mes de novembre. La mateixa Taurinyà ha assegurat a GironaNotícies que no donarà més detalls fins al 29-F, ja que “bona gent està treballant perquè l’acte sigui un èxit”.

La marxa de l’activista nord-catalana suposa un imprevist per una entitat que està centrant tots els esforços en un esdeveniment que té números de no celebrar-se. Són moltes les veus que asseguren que la Prefectura francesa no donarà el seu vistiplau, ja sigui per raons de seguretat o perquè l’espai escollit ja estava llogat per una altra entitat. En el cas que les autoritats franceses cancel·lin l’acte, es contempla la possibilitat que Carles Puigdemont mantingui la seva visita a Perpinyà.  

A l’espera de si finalment es porta a terme, està confirmat que l’acte comptarà amb la presència de l’actual president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; dels màxims representants de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, i d’Òmnium, Marcel Mauri; i també de l’expresident Artur Mas i l’activista Lluís Llach. Evidentment també està confirmada la presència dels eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

Logística

Malgrat les incògnites que existeixen sobre la viabilitat de l’acte, des de l’organització segueixen treballant incansablement perquè tot surti bé. Aquest cap de setmana, el vicepresident de l’entitat nord-catalana, Joan-Lluís Lluís va donar alguns detalls de com seria l’acte. Entre les novetats cal destacar que s’habilitaran dues o tres pantalles gegants per poder seguir tot el que passi sobre l’escenari.

A més, l’organització preveu instal·lar parades per tal que els assistents s’inscriguin al Consell per la República. El mateix Joan-Lluís Lluís va comentar que “actualment n’hi ha 85.000, i això és molt poc, absolutament insuficient”.

Pel que fa a la mobilitat, de moment hi ha confirmats més de 300 autocars que sortiran de diferents punts de Catalunya. També s’espera que molts assistents es desplacin amb cotxe, autocaravana i tren. En aquest sentit, les expectatives són molt altes, ja que molts allotjaments de Perpinyà i rodalia han penjat el cartell de tot venut. “Una ciutat de 120.000 persones no està preparada ni per rebre 70.000 persones, on les posarem?, va dir amb ironia Joan-Lluís Lluís durant l’acte celebrat aquest cap de setmana a Palamós.


Autor: Redacció


#juliataurinya #perpinya #29f


#juliataurinya #perpinya #29f





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...