Notícies més llegides



Catalunya Nord


Perpinyà

Jep Bonet és elegit com a nou president de la delegació nord-catalana del Consell per la República

Catalunya Nord  -  13/02/2020  -  10:56

Escollit per unanimitat, Bonet assumeix el càrrec després de la dimissió de Júlia Taurinyà


Jep Bonet nou president de la delegació nord-catalana del Consell per la República

Jep Bonet nou president de la delegació nord-catalana del Consell per la República



La delegació del Consell per la República a Catalunya Nord ja té nou president. Dos dies després de fer-se pública la renúncia de Júlia Taurinyà, ahir a la nit es va elegir a Jep Bonet com a president de l’entitat. Amb l’elecció de Bonet, aprovada per unanimitat, la nova mesa de la delegació la completen Joan-Lluís Lluís com a vicepresident i portaveu; Carles Sarrat com a secretari; i Carles Garsaball com a tresorer.

Un cop anunciat el substitut de Taurinyà, la mateixa delegació va lamentar “l’absència de dones” i ho va justificar assegurant que “és una situació provisional creada per la urgència imposada per la legislació en el marc de la responsabilitat del 29-F”. Amb la marxa de Júlia Taurinyà, que va abandonar per “motius ideològics, professionals i de salut”, la direcció de l’entitat s’ha quedat sense cap representant femenina.

Bonet, un dels ideòlegs

El nou president de la delegació nord-catalana del Consell per la República és un dels membres fundacionals. De fet, tal com ha explicat en diverses ocasions, Bonet va ser una de les persones que va visitar a la delegació de Waterloo (Bèlgica) amb l’objectiu de crear una delegació de l’entitat a Catalunya Nord.

Un any després d’aquella trobada amb els representants de la Generalitat a l’exili, Bonet serà un dels caps visibles de l’organització de l’acte previst pel 29 de febrer a Perpinyà. Un esdeveniment, que a l’espera de si finalment es pot celebrar, promet ser multitudinari.

A banda de la presència dels eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, l’acte comptarà amb comptarà amb l'assistència de Quim Torra, Artur Mas i Lluís Llach i parlaments de presos per vídeo i exiliats. Una de les premisses en les quals ha insistit el nou president és que el 29-F ha de ser “transversal”. D’aquí que hi assisteixin representants de totes les sensibilitats polítiques favorables al procés independentista.

Més de 400 busos

Després de triar nou president, la gran prioritat de l’entitat és concretar els detalls de l’acte que tindrà lloc al Parc de les Exposicions de la capital de Catalunya Nord. De moment, l’organització ha confirmat que més de 400 busos sortiran des de diversos punts de la geografia catalana.

Conscients del risc de col·lapsar els accessos a la ciutat, l’organització ha recomanat l’ús dels busos interurbans de Catalunya Nord. La idea és que els assistents arribin fins a un poble amb parada de bus, i des d’allà, i pel simbòlic preu d’1 euro, es desplacin fins a Perpinyà.

Per últim, i com ja va avançar GironaNotícies, per tal que els assistents puguin seguir tot el que passi a l’escenari, s’habilitaran tres pantalles gegants.


Autor: Redacció


#jepbonet #perpinya #consellxrepublica #catalunyanord #29f


#jepbonet #perpinya #consellxrepublica #catalunyanord #29f





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...