Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Mostra a l'aire lliure d'escultura de gran format de Carles Bros al Parc dels Estanys de Platja d'Aro

Baix Empordà  -  14/02/2020  -  20:49

Tretzena mostra consecutiva al parc el consoliden com a escenari expositiu a l'aire lliure


Carles Bros

Carles Bros



Mostra a l'aire lliure d'escultura de gran format de Carles Bros (Terrassa, 1956) al Parc dels Estanys de Platja d'Aro, del 15 de febrer al 5 de juliol d'enguany amb el títol Fes punta al llapis, amb una trentena de peces d'acer corten. La mostra és la primera de l'any al parc -a partir de l'estiu en prendrà el relleu una segona exposició de la mà de Carles Camino-, i dona continuïtat al cicle anual d'exposicions al municipi, que s'estén també al Castell de Benedormiens de Castell d'Aro i a la Masia Bas de Platja d'Aro. La inauguració és dissabte vinent, 15 de febrer (12 h) amb la presència de l'artista, que conduirà una visita guiada per al públic assistent. La mostra està organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i se'n pot gaudir lliurament cada dia de la setmana, tot coincidint amb l'horari d'obertura el parc -de febrer a maig (8-18 h) i juny i juliol (7-21 h)-.

Carles Bros és pintor, escultor i gestor cultural amb estudi i sala d'exposicions a Colera i defineix així la seva proposta: "aquesta exposició és un homenatge a l'origen de l'escriptura, a l'origen del dibuix i té una doble lectura: les escultures sobre la vessant humana del que tots hem fet de petits, i les obres pictòriques sobre el grafit, que és el mineral flexible de la mina del llapis. El grafè, extret del carboni, és el futur. Els meus projectes estan relacionats amb coses que estan en perill de desaparèixer. Les coses desapareixen a una velocitat increïble i molta gent no s'adonen, no som prou conscients. Jo lluito perquè això no passi i vull deixar empremta del moment històric que vivim, a través de l'art. Aquesta exposició itinerant, vol transmetre la importància de l'escriptura, malgrat la tecnologia i les xarxes socials. Tot a partir de la sensibilitat i de les emocions expressades amb pintura i escultura. Fes punta al llapis".

La mostra de Carles Bros dona continuïtat al projecte, iniciat l'any 2014, d'eixamplar els espais expositius municipals més enllà de Castell d'Aro, i apropar-los a un públic més ampli, tot arribant fins a aquest parc urbà de 150.000 m2 d'atractiu ciutadà, turístic i naturalista, inaugurat l'octubre de 2012, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica -cicle de l'aigua, vegetació i punt de migració d'aus- que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Prèviament hi ha exposat Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny, Bonaventura Ansón, Josep Canals, Pedro Jordán, Clemente Ochoa, Rosa Serra, Manel Àlvarez, José Luís Pascua i Marzo-Mart. De cadascun d'ells en resta com a testimoni permanent una peça instal·lada al mateix parc, com a part del Fons Municipal d'Art, complement de les mostres temporals que s'hi fan. L'extensió d'espais expositius al municipi es va completar a partir de l'estiu de 2016 amb les sales d'art de l'espai cultural de la Masia Bas de Platja d'Aro.

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha programat una desena d'exposicions per a aquest any 2020. Més enllà de la mostra actual, el Parc dels Estanys acollirà una segona proposta d'escultura gran format a l'aire lliure d'Angel Camino (de l'11 de juliol al 7 de febrer) que també exposarà obra de petites dimensions a la Masia Bas de Platja d'Aro (de l'11 de juliol al 13 de setembre). El Castell de Benedormiens, més enllà de la mostra permanent del Fons Municipal d'Art a la seva planta superior, serà escenari de dues propostes vinculades a la cultura popular: composicions florals en motiu de la festivitat de sant Isidre Llaurador (del 16 al 18 de maig) i de diorames, pessebres i composicions nadalenques (del 20 de desembre al 6 de gener); dues de col·lectives: una d'artistes locals (actualment i fins al 23 de febrer) i de tapís d'autors locals (del 29 de febrer al 29 de març) i cinc d'arts plàstiques: Glòria Muñoz (del 4 d'abril al 3 de maig), Montesol (del 30 de maig al 28 de juny), Navarro Vives (del 4 de juliol al 16 d'agost), Pere de Ribot (el 29 d'agost al 18 d'octubre) i Antoni Amat (del 24 d'octubre al 22 de novembre).


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...