Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

El programa HolaDomus ja està plenament operatiu

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  17/02/2020  -  21:34

L'Ajuntament d'Olot impulsa el programa HolaDomus amb l'objectiu incentivar la rehabilitació energètica d'habitatges




Aquest dilluns 17 de febrer, HolaDomus inicia una nova fase. Després de la seva presentació i l'obertura de l'oficina a la planta baixa de l'Ajuntament d'Olot a principis del mes d'octubre, el programa comença la seva implementació.

Durant aquests darrers mesos s'han signat convenis de col·laboració amb el Registrador de la propietat i els Notaris d'Olot que han permès implementar la solució de finançament assequible HolaDomus. També s'ha creat un Fons social de garantia per ajudar a les famílies en situació vulnerable que s'hi vulguin acollir. Concretament el finançament HolaDomus és una solució de finançament específicament dissenyada per finançar projectes de rehabilitació energètica amb interessos fixes competitius i amortitzacions de fins a 15 anys lligades a la vida útil de les mesures implementades.


Des del mes d'octubre, també s'ha pogut analitzar la resposta del model d'acompanyament tècnic i administratiu d'HolaDomus amb usuaris que s'han dirigit a les oficines des de la seva obertura el passat 8 d'octubre. Durant aquests cinc mesos, una setantena de propietaris han demanat informació del programa. D'aquests, catorze ja s'han adherit a HolaDomus per reformar energèticament les seves llars. Els projectes que s'han presentat per millorar energèticament els edificis són molt diversos: des d'actuacions més senzilles de substitució de tancaments, passant per col·locació d'aïllaments exterior en façanes, instal·lació de plaques fotovoltaiques fins a projectes de reforma integra. Es destaquen alguns casos:

- Propietari d'un bloc de pisos de més de 100 anys que vol assolir una qualificació energètica de A.

- Família que ha aïllat externament una casa unifamiliar adossada que ha permès reduir el consum energètic, millorar la sensació de confort interior i l'estètica l'exterior.

- Diferents instal·lacions fotovoltaiques per reduir la factura energètica i la dependència als combustibles fòssils.

L'altre pilar del programa, els professionals qualificats, també són clau pel bon funcionament del programa. Per aquest motiu HolaDomus només treballa amb professionals validats.

Actualment el programa ja ha validat una seixantena de professionals (incloent arquitectes, aparelladors, experts energètics, instal·ladors i constructors) que permet que els propietaris puguin accedir a una amplia bossa de professionals de confiança que garanteixen un servei de qualitat.


El programa HolaDomus té per objectiu millorar el benestar de les famílies a través d'habitatges més confortables, saludables i respectuosos amb el medi ambient. Només a Olot, el programa preveu que en els properes 2 anys es puguin ajudar a 420 famílies a rehabilitar energèticament el seu habitatge mobilitzant una inversió aproximada de 5'2 milions d'euros i que facilitarà la creació de nous llocs de treball.

Olot és ciutat pilot a nivell d'Europa amb aquest programa que és resulta d'un treball de més de tres anys d'un Consorci format per 8 entitats europees tan públiques com privades en el marc del projecte EuropPACE finançat per la Comissió Europea. El programa compta amb el suport i la promoció de la ciutat d'Olot i estarà operat per la fundació sense ànim de lucre EuroPACE que té per objectiu estratègic començar l'esclat del programa a nivell català començant per la comarca de la Garrotxa durant la primera meitat d'aquest any.
 


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...