Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles aprova mesures econòmiques per la crisi generada pel Coronavirus

Pla de l'Estany  -  01/04/2020  -  13:51

El primer fraccionament del 60% dels rebuts domiciliats de l'IBI Urbana i de la Taxa d'Escombraries es pagarà a partir del 3 de juliol i, el segon fraccionament, del 40% restant, a partir del 5 de novembre


Ajuntament de Banyoles

Ajuntament de Banyoles



L'Ajuntament de Banyoles ha aprovat les primeres mesures econòmiques amb l'objectiu de reduir l'impacte econòmic de les mesures derivades per l'alerta sanitària per la COVID-19. Són mesures que preveuen, entre altres, l'allargament i flexibilització del termini de pagament dels impostos municipals o el no cobrament dels serveis municipals que actualment no es poden prestar.

Amb caràcter general, l'Ajuntament ha acordat flexibilitzar els terminis de pagament dels tributs municipals. D'aquesta manera, el període de pagament serà de l'1 de juny al 5 d'agost per a l'Impost sobre Béns Immobles (urbana i rústica), l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, la Taxa d'Escombraries Domiciliària, la Taxa d'entrada de vehicles, la taxa de cementiri i la taxa de pesqueres.

El primer fraccionament del 60% dels rebuts domiciliats de l'IBI Urbana i de la Taxa d'Escombraries es pagarà a partir del 3 de juliol i, el segon fraccionament, del 40% restant, a partir del 5 de novembre. La resta de tributs domiciliats es carregaran, en aquest cas en el 100%, a partir del 3 de juliol.

Pel que fa a l'Impost d'Activitats Econòmiques, s'estableix un nou període de cobrament de l'1 d'octubre al 4 de desembre, amb càrrec del rebut domiciliat el 5 de novembre. El termini màxim per sol·licitar la domiciliació dels tributs s'allarga fins al 19 de juny, excepte en el cas de l'Impost d'Activitats Econòmiques que serà fins al 22 d'octubre. Per sol·licitar la domiciliació o notificar canvis, els ciutadans poden omplir el formulari que trobaran a la seu electrònica de l'Ajuntament de Banyoles, al web www.banyoles.cat, i enviar-lo signat al correu electrònic hisenda@ajbanyoles.org.

A més, els ciutadans que, malgrat l'allargament dels terminis de pagament dels tributs municipals, necessitin major flexibilitat, poden sol·licitar fraccionaments i ajornaments.

Bonificacions en taxes i serveis
Pel que fa a l'àmbit econòmic, l'Ajuntament de Banyoles ha acordat també no cobrar la taxa per ocupació de la via pública per aquelles activitats directament afectades per la declaració d'estat d'alarma i els seus efectes, especialment les terrasses de bars i restaurants i les parades del mercat setmanal que no hagin pogut parar durant la vigència de l'estat d'alarma o que no ho hagin fet efectivament.

Tampoc es cobraran els rebuts de l'Escola Municipal de Música, l'escola bressol municipal La Balca i l'Aula de Teatre mentre duri la situació d'estat d'alarma que impedeix prestar el servei o fer-lo amb normalitat. També es bonificarà el preu públic de recollida selectiva de residus comercials, que en aquest cas està delegada al Consell Comarcal del Pla de l'Estany, pel període d'aturada de l'activitat econòmica. A més, pel que fa al termini de pagament, s'estableix un nou període de l'1 d'octubre al 4 de desembre, amb càrrec del rebut domiciliat el 5 de novembre.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat que "el nostre objectiu és que, una vegada puguem recuperar l'activitat, Banyoles pugui mantenir el seu caràcter actiu i emprenedor". Per aquest motiu, "i a banda de les mesures que hem aprovat pel que fa al tributs i els serveis municipals, també estem treballant per garantir la continuïtat en la contractació pública de serveis i obres previstos per aquest any, així com per assegurar el pagament de les factures i serveis amb l'objectiu de garantir liquiditat als proveïdors del consistori".

Reforçant l'atenció als més vulnerables
A banda d'aquestes mesures econòmiques aprovades, des de l'inici de la crisi per la COVID-19 l'Ajuntament de Banyoles ha reforçat l'atenció als col·lectius més vulnerables, especialment de la gent gran que viu sola. També s'han habilitat els serveis i recursos necessaris per tal que la gent gran pugui tenir accés als aliments, medicaments i altres béns i serveis essencials o per garantir el subministrament de productes de primera necessitat per a les persones que ho necessiten, així com el repartiment de les targetes per als alumnes que disposen de beques menjador.


Pel que fa a l'àmbit sanitari, continua el pla de desinfecció dels espais i edificis públics, així com dels carrers amb més moviment de persones per evitar la possible propagació del virus. També s'ha reforçat la neteja i recollida a les àrees d'aportació de residus. Des de l'inici de l'estat d'alarma, els cossos policials han sancionat més d'un centenar de veïns de Banyoles per saltar-se la restricció de moviments establerta.

Miquel Noguer ha volgut traslladar l'agraïment "als veïns i veïnes que des del primer moment han entès que estàvem vivint uns moments excepcionals, que segurament fa tant sols uns dies no hauríem pogut ni imaginar que passarien" i també "a totes aquelles persones que estan al capdavant lluitant contra aquesta pandèmia, especialment al personal sanitari, als professionals dels serveis d'emergència, cossos policials i serveis municipals que, malgrat totes les dificultats, estan treballant per garantir que la ciutat es mantingui confinada, però sense perdre els serveis bàsics, especialment per aquells col·lectius més vulnerables".


Autor: Redacció


#banyoles #ajuntament


#banyoles #ajuntament





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...