Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

La Fundació per a la Creativació anima els joves a proposar idees per lluitar contra la Covid-19

+ Notícies  -  04/04/2020  -  21:03

Ha posat en marxa un repte destinat a estudiats que vulguin aportar el seu talent a pal·liar les conseqüències de la malaltia




La Fundació per a la Creativació busca entre el jovent 100.000 idees per lluitar contra el coronavirus. L'entitat, que fomenta la creativitat i la innovació en l'àmbit educatiu, ha llençat un repte als joves perquè proposin solucions per afrontar l'impacte de la Covid-19. Batejat com a Covid-19 Creativation Challenge, s'adreça als més estudiants de secundària, batxillerat, cicles formatius i universitaris que estan confinats a casa, perquè aportin el seu talent i inventiva a la societat pal·liant els efectes de la pandèmia.

Es tracta d'un col·lectiu que difícilment es pot implicar directament en les campanyes de mecenatge o de voluntariat, però que en canvi, pot aportar la seva perspectiva per generar noves iniciatives, recorda la Fundació. El seu director, Miquel Àngel Oliva, reconeix que "hi ha moltes coses que es podrien fer per lluitar contra la Covid-19, i que no s'estan fent perquè no sabem encara quines són".

La fundació, impulsada el 2013 per Josep Lagares, proposa als estudiants que hi participin individualment o en equip, i dinamitzats per un docent, tot i que també ho poden fer de forma autònoma. La participació es fa a través del web wwww.covid19.creativationchallenge.com, on un cop registrats, poden triar un dels quatre àmbits d'acció plantejats: prevenció i salut; ajuda i suport, mesures per aprofitar el confinament de forma activa o mesures pel dia després.

En cap cas es pretén que els joves proposin tractaments per al virus, sinó que treballin per aportar solucions a altres àmbits de la lluita contra la pandèmia, interactuïn entre ells i tinguin una plataforma pròpia per canalitzar les ganes de contribuir a la societat.

Sis etapes

Cada repte s'estructura en sis etapes, que van de la reflexió i la generació d'idees a la comunicació per compartir-la, un cop ben definida. La plataforma ofereix càpsules formatives per orientar els docents i alumnes participants en les diferents etapes i es calcula que el temps que s'hi ha de destinar és d'unes sis hores. En una segona fase, es triaran les millors idees per donar-les a conèixer i buscar recursos per materialitzar-les.


Autor: Redacció


#girona #creativacio #covid19


#girona #creativacio #covid19





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...