Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

El Consorci d'Acció Social de la Garrotxa posa en marxa la campanya 'femveinatge'

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  06/04/2020  -  08:15

El Servei de Veïnatge i Convivència, com tots els altres serveis del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, segueixen en funcionament telemàticament




Estem vivint dies que excepcionals. Hem passat d'estar poc temps a casa, i coincidir poc amb el veïnat, a estar pràcticament les 24 hores del dia al nostre habitatge. Aquest fet pot potenciar valors de veïnatge com la solidaritat, el suport mutu, la cura i la convivència, però també pot tensar les relacions i generar malestar i conflictes entre les persones.

La campanya #femveïnatge, que il·lustra la Roser Matas, pretén posar en valor les relacions, cuidar-nos, tenir-nos en compte i ho fa visibilitzant diferents situacions quotidianes amb una finalitat: fer-nos reflexionar i intentar ajudar a trobar l'equilibri entre el neguit o estrès que poden viure algunes persones confinades, les necessitats motrius i lúdiques dels infants, la necessitat de descans veïnal, la necessitat de cuidar les relacions, i la importància del veïnat. No hi ha fórmules rígides per aquests dies, sinó que cal descobrir amb creativitat i paciència com afrontar el millor possible el confinament. Aprenent a cuidar-nos tant a nosaltres com al nostre entorn veïnal, apel·lant a l'escolta i el diàleg, tenint present la cura, l'empatia i el bon tracte.

La campanya a part de mostrar en clau d'humor escenes quotidianes que moltes persones poden estar vivint, vol fer una crida a visibilitzar les petites grans accions de bon veïnatge que s'estan donant a la comarca, amb els hagstags #coronaveïnatge i #femveïnatge, perquè en aquests moments ens poden estar aflorant emocions com la por, la ràbia o la tristesa i reaccionar pel malestar que sentim, però també en situacions de crisis com l'actual és quan les xarxes de suport mutu i fer comunitat pot ajudar a superar les adversitats. Recuperar el veïnatge i cuidar-lo ens pot ajudar a suportar millor el confinament.

El Servei de Veïnatge i Convivència, com tots els altres serveis del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, segueixen en funcionament telemàticament. Posen a disposició de la ciutadania un telèfon (689 461 302) i un correu electrònic (mayala@casg.cat) en casos de conflictes veïnals.


Autor: Redacció


#olot #lagarrotxa #femveinatge


#olot #lagarrotxa #femveinatge





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...