Notícies més llegides




+ Notícies


Barcelona

CaixaBank registra un 83% menys de beneficis per la provisió del coronavirus

+ Notícies  -  30/04/2020  -  15:37

Ha fet una provisió de 400 milions d'euros pel probable impacte de la pandèmia


Gonzalo Gortázar, consejero delegado de CaixaBank

Gonzalo Gortázar, consejero delegado de CaixaBank



CaixaBank va tancar el primer trimestre del 2020 amb un benefici atribuït de 90 milions d'euros. Representa un 83,2% menys respecte al mateix període de l'exercici anterior i el motiu és una provisió extraordinària de 400 milions per l'afectació que podria tenir la pandèmia del coronavirus en els resultats futurs de l'entitat. A conseqüència dels impactes de la crisi sanitària, el banc presidit per Jordi Gual ha deixat sense efecte els objectius financers previstos per l'any 2021, segons ha comunicat l'entitat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

CaixaBank també ha realitzat provisions de 109 milions associades a les prejubilacions incentivades acordades a finals de febrer per a 229 empleats, una mesura que generarà estalvis addicionals a partir del segon trimestre.

El crèdit a la clientela brut arriba als 231.367.000, fet que suposa un creixement de l'1,7% aquest trimestre a causa de l'augment del crèdit a empreses. Des de l'inici de l'estat d'alarma i fins al 23 d'abril, l'entitat financera ha concedit 14.000 milions d'euros al sector empresarial, al marge de les línies ICO, un import destinat a facilitar el finançament de les grans empreses, pimes, autònoms i emprenedors.

A més, des de l'inici de la comercialització de les línies ICO Covid-19 i fins al 28 d'abril, ha gestionat 128.700 sol·licituds dels seus clients per un import d'11.140 milions i ja ha abonat 3.700 milions d'euros d'aquestes peticions. Fins al 23 d'abril, més de 147.000 clients han sol·licitat una moratòria, i l'entitat ha gestionat 220.000 sol·licituds: 95.000 de moratòria hipotecària i 125.000 de consum, que afecten una cartera l'import de les quals ascendeix a 8.500 milions.

Pel que fa al crèdit a particulars per a altres finalitats disminueix un 1,6% en el trimestre tot i que el crèdit al consum puja un 1% per la bona marxa de l'activitat comercial dels dos primers mesos del trimestre. Al seu torn, el crèdit per a l'adquisició d'habitatge retrocedeix un 0,9% aquest trimestre.

Els recursos de clients se situen en els 376.560 milions, un 2% menys respecte l'anterior trimestre per l'evolució negativa dels mercats, que afecta els actius sota gestió. Aquests baixen fins als 92.343.000, encara que sense aquest efecte l'evolució dels recursos hagués estat positiva (+ 1%). L'estalvi a la vista creix fins als 192.904.000 d'euros, un 1,8% més entre gener i març.

Els resultats trimestrals reflecteixen la bona marxa comercial fins a mitjans de març, coincidint amb l'inici de la crisi. Destaca el creixement dels ingressos core en l'evolució interanual, que se situen en 2.045 milions d'euros (+ 0,9%) i el marge d'interessos puja a 1.200 milions, un 3% menys respecte al mateix període de l'any passat per la menor aportació de la cartera creditícia i de renda fixa, en un entorn de tipus d'interès negatius.

El marge brut puja a 1.983.000 (un 6% menys), influït per la reducció del resultat d'operacions financeres, l'evolució dels mercats i la menor contribució de les participades, ja que s'han registrat menors resultats atribuïts en previsió del context econòmic actual.

Els ingressos per comissions se situen en 658 milions d'euros, un 7,6% més respecte al mateix període de 2019 i un 5,1% menys respecte al trimestre anterior.


Autor: Redacció


#caixabank #covid19


#caixabank #covid19





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...