Notícies més llegides




+ Notícies


Barcelona

MicroBank supera els 99.000 préstecs el 2019, amb una inversió total de 725 milions d'euros

+ Notícies  -  05/05/2020  -  13:43

El banc social de CaixaBank ha concedit a Catalunya 32.734 préstecs per un import de 232,5 milions d'euros


CaixaBank

CaixaBank



MicroBank, el banc social participat íntegrament per CaixaBank, va superar el 2019 els 99.000 préstecs concedits a famílies, microempreses, emprenedors i empreses socials, fins a assolir un import de 724,8 milions d'euros. La major part d'aquesta inversió, el 85%, es van destinar a microcrèdits per cobrir necessitats puntuals de persones i famílies i per finançar projectes d'obertura o ampliació de negocis, mentre que el 15% restant va contribuir a fer realitat les iniciatives d'entitats i empreses que tenen un impacte positiu en la societat.

A Catalunya, MicroBank va finançar l'any passat 32.734 projectes per un import total de 232,5 milions d'euros, dels quals 125,7 milions es van destinar a préstecs personals i familiars, 97,3 milions es van concedir a emprenedors i microempreses i 9,5 milions a altres finances amb impacte social.

En conjunt, l'entitat va finançar el passat exercici necessitats personals i familiars que van suposar la formalització de 79.789 préstecs de petit import, per una quantitat total de 412,7 milions d'euros. Aquests microcrèdits estan dirigits a persones amb ingressos limitats.

Per la seva banda, es van concedir 203,6 milions d'euros en 16.812 microcrèdits per a emprenedors i microempreses que han començat o ampliat la seva activitat. D'aquesta manera, MicroBank reafirma la seva aposta per facilitar l'accés al finançament a
persones i petites empreses que posen en marxa iniciatives d'autoocupació, impulsen projectes de l'economia productiva i contribueixen a crear llocs de treball.

Durant l'exercici 2019, ha pres força la nova línia del banc centrada en altres finances amb impacte social i creada davant la creixent consciència i sensibilitat cap a aquest tipus d'iniciatives. Aquesta nova línia està dissenyada per finançar projectes d'economia social, educació, emprenedoria, innovació i salut, que generin un impacte positiu en la societat. Amb aquests préstecs, MicroBank va contribuir amb 108,5 milions d'euros a dur a terme 2.727 projectes durant l'any passat. Cal destacar que les finances amb impacte social, de recent creació, ja suposen el 15% del capital concedit pel banc.

El banc ha registrat un increment rellevant de la seva activitat des de la seva creació, el 2007, fins a assolir per primera vegada una cartera de préstecs per un import superior als 1.583 milions d'euros el 2019, un 1,6% més que l'any anterior. La consecució d'aquesta xifra mostra l'aposta continuada de MicroBank per facilitar finançament a persones amb dificultats d'accés al sistema creditici tradicional, amb el triple objectiu d'atendre necessitats puntuals de les famílies, contribuir a la creació de llocs de treball a través de la posada en marxa o consolidació de projectes empresarials per part d'emprenedors i impulsar les empreses que desenvolupen una activitat amb impacte positiu en la societat. Des de l'inici de la seva activitat, MicroBank ha concedit 959.498 préstecs, als quals ha destinat 5.567 milions d'euros.

El president de MicroBank, Juan Carlos Gallego, considera que "la fortalesa de la nostra base d'activitat, els microcrèdits, ens ha convertit en referents de les microfinances a Europa i ha merescut la confiança de milers de persones amb dificultats d'accés al
sistema financer tradicional. Ara, fem un pas més amb la voluntat d'anar al ritme dels nous temps i avancem cap al nostre proper objectiu: assolir el lideratge en banca amb impacte social ". Respecte a la crisi sanitària, que està derivant en una situació d'emergència econòmica i social, Gallego assegura que "el Grup CaixaBank, i MicroBank en particular, han reaccionat amb agilitat a aquest nou repte i han adoptat un
seguit de mesures que aporten les solucions que ens reclamen els nostres clients, perquè tots ells se sentin acompanyats i escoltats en aquests moments difícils".

Col·laboració amb entitats

En la concessió dels préstecs de MicroBank, a més de la xarxa de més de 4.000 oficines de CaixaBank, col·laboren més de 600 entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries, assessoren i realitzen el seguiment dels projectes.

Així mateix, MicroBank compta amb el suport d'algunes de les principals institucions europees dedicades al foment de l'emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d'Inversions (FEI), que aporta garanties sobre una part dels préstecs fallits, i el Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) i el Banc Europeu d'Inversions (BEI), que ofereixen finançament en condicions especialment competitives. El paper de CaixaBank, de les entitats i de les institucions és clau per a la sostenibilitat i l'èxit de la tasca de MicroBank.


Autor: Redacció


#microbank


#microbank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...