Notícies més llegides




Política


Girona

El PSC de Girona presenta un Pla Econòmic i Social per donar resposta a la crisi provocada per la Covid-19

Política  -  05/05/2020  -  14:39

"L'ahir ha quedat esborrat per aquesta situació que ens ha superat. L'Ajuntament de Girona ha d'actuar d'una vegada i repensar el conjunt d'inversions i d'esforços per dedicar-los als gironins i gironines", ha declarat Sílvia Paneque


Ajuntament de Girona

Ajuntament de Girona



Sílvia Paneque ha explicat que, en aquests moments, és necessari un esforç colossal per part de l'Ajuntament per aportar solucions a la reconstrucció del teixit econòmic. Per aquest motiu, el PSC ha presentat 84 mesures de govern, perquè Girona pugui recuperar-se amb rapidesa de les crisis econòmica i social provocada per la Covid-19. Els àmbits d'aquestes mesures són recursos de suport al teixit econòmic, alleugerir accentuadament la pressió fiscal, apuntalar l'atenció social, reduir l'escletxa social educativa, enfortir la seguretat en salut, potenciar la cultura local i adaptar la ciutat a la nova realitat.

"Girona es troba en un any 0 i és necessari entendre això. El PSC es troba als antípodes de l'acció de govern de Junts x Cat. Però estarà al costat de la ciutat a la situació actual. Tot ha canviat i espero trobar suports i col·laboradors per tal de redefinir del tot les línies d'actuació del govern a l'Ajuntament de Girona. No és una qüestió ideològica. La Covid-19 ha provocat la pitjor situació i aixecar-nos al més aviat possible per evitar que es converteixi en una de les pitjors crisis" ha explicat Sílvia Paneque. Per a la portaveu socialista, entendre les circumstàncies actuals és redefinir els objectius per guarir el teixit de la ciutat danyat per la malaltia. Els socialistes consideren que activar l'economia és prioritari per tal que aquelles activitats econòmiques greument perjudicades puguin recuperar-se i, així, la ciutat no pateixi pèrdues que avui són encara evitables.

El grup municipal socialista ha explicat que els autònoms, la restauració, les pimes i el petit comerç són els principals eixos del teixit productiu de la ciutat. Per a tots aquests grups, han demanat que l'Ajuntament aprovi un Pla per al progrés econòmic de Girona. Suport municipal als establiments per adaptar mesures de seguretat en salut; publicar un mapa web a Internet per reivindicar el consum de proximitat al barri; iniciar una campanya per a la promoció del comerç a Girona; incentivar econòmicament el consum local amb la marca Girona a partir d'abonar un percentatge de la compra; iniciar la desinfecció de zones comercials i mantenir la mesura de manera periòdica; crear una oficina per fer mediació entre propietaris i llogaters de locals comercials; convertir en gratuït l'ocupació de l'espai públic; bonificar impostos a vehicles comercials i escombraries; i crear una taula de control amb sindicats, patronals i Ajuntament de Girona.

El grup socialista insisteix que l'Ajuntament de Girona ha d'emetre una resposta urgent i excepcional davant les noves situacions de vulnerabilitat creades per la Covid 19. La primera mesura que demanen és invertir 600.000 euros per facilitar la contractació privada i combatre l'atur. Sobre aquesta proposta, recorden que la partida ha estat retallada des del 2017 i, en l'actualitat, és absolutament insuficient. També reivindiquen que l'Ajuntament garanteixi 4 €
per dia i membre de la família per tal que a ningú a Girona li falti ni medicament ni aliments. Obrir un ajut específic per salut bucal i dental per a la infància vulnerable i crear un servei de menjar a domicili per a persones en situació de dependència o incapacitat per a la mobilitat. Per últim, els socialistes consideren que l'Ajuntament ha de suspendre el cobrament de lloguer de l'habitatge públic que té com a propietari i garantir d'una vegada per tots els subministraments d'aigua, gas i sobretot electricitat.

En educació, les prioritats socialistes són tenir una xarxa wi-fi municipal que funcioni, combatre l'escletxa social en educació amb programes d'èxit escolar, facilitar la inscripció per telèfon a les famílies que no ho puguin fer per via digital, mantenir les línies de P3 a totes les escoles i recuperar les perdudes i garantir que tothom pugui tenir una plaça als casals d'estiu. En cultura, mantenir els diners invertits en cultura per la cultura de la ciutat, avançar un terç dels imports contractats a companyies i artistes, no anul·lar esdeveniments culturals, sinó canviar-los de data o de format, subvencionar l'IBI a entitats culturals obertes al públic com cinemes, llibreries, teatres o espais de creació i compra de llibres per a renovar el catàleg de biblioteques a les llibreries de Girona. Per últim, els socialistes volen replantejar l'espai públic per fer-lo segur en salut. Pla de neteja, manteniment de parcs i jardins i desinfeccions de la ciutat periòdiques, reconvertir carres en espais per a vianants i bicicletes, reduir el temps d'espera i assenyalar separacions en semàfors, habilitar carrers per fer esport o tancar temporalment el trànsit al centre de la ciutat de manera temporal.

"La situació és molt greu. La resposta política ha d'estar a l'altura de l'immens esforç fet per la ciutadania que, en els casos més fàcils, han hagut d'afrontar la nostàlgia provocada per la llunyania i, en els més greus, no s'han pogut acomiadar de familiars propers. Moltes persones tenen motius per témer per la feina o l'empresa, que era part essencial de la seva vida. I la joventut torna a afrontar un futur incert on les vocacions o els estudis no tenen una sortida adequada en el món laboral" ha dit Sílvia Paneque. "L'ahir ha quedat esborrat per aquesta situació que ens ha superat. L'Ajuntament de Girona ha d'actuar d'una vegada i repensar el conjunt d'inversions i d'esforços per dedicar-los als gironins i gironines. Aquí hi serem i, si la voluntat és posar-nos a treballar per aquests objectius de redefinició absoluta i d'activisme, insistim que hi farem tots els esforços", ha conclòs la portaveu.


Autor: Redacció


#psc #girona


#psc #girona


Arxiu adjunt

Propostes PSC





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...