Notícies més llegides



La Garrotxa


Olot

L'Hospital d'Olot recupera gradualment l'activitat a consultes externes a partir de l'11 de maig

La Garrotxa  -  07/05/2020  -  12:23

En aquesta primera fase es recuperarà aproximadament una quarta part de l'activitat habitual diària a consultes externes


Consultes externes

Consultes externes



L'activitat presencial a consultes externes s'havia vist reduïda considerablement les darreres setmanes, i només s'havien mantingut algunes visites i proves presencials urgents i no ajornables, mentre que la resta s'havia anat gestionant de manera telefònica i telemàtica. Durant aquests dies s'han pogut atendre un 65% de les visites i proves previstes, principalment les referents a seguiment i control de l'embaràs, les oncològiques i algunes de traumatologia que requerien presència. La resta, un 85%, s'ha fet via no presencial.

Passat aquest període, i sempre garantint les mesures de seguretat i higiene, es començaran a recuperar gradualment les citacions presencials a consultes. Aquest dilluns 11 de maig es preveu que comencin a fer-se presencialment unes 100 visites diàries, de les 400 que aproximadament se solien fer cada dia en aquesta àrea. La citació d'aquests pacients es farà via SMS o trucada telefònica, i sempre segons criteri clínic de cada especialitat.

La situació de pandèmia pel coronavirus obliga a posar en marxa una sèrie de mesures per garantir la seguretat tant dels usuaris com dels professionals. Es demana als usuaris que acudeixin puntuals a la cita el dia i l'hora en què se'ls convoca (sense antelació) i que, en cas de no poder assistir a la visita, ho comuniquin al més aviat possible.

D'aquesta manera es volen evitar les aglomeracions a les sales d'espera, la capacitat de les quals s'ha reduït. També s'alternaran visites presencials i telefòniques per tal de descongestionar el volum d'usuaris durant les hores de visita.

Com ja s'ha fet durant aquesta situació excepcional, no es permetrà l'entrada d'acompanyants, només en els casos de les persones menors d'edat, les no autònomes o les que tinguin dificultats de comprensió. A més, tant a la recepció de consultes externes com de diagnòstic per la imatge, es posaran a disposició dels usuaris mascaretes i solució alcohòlica perquè puguin fer el rentat de mans a l'entrada i sortida del centre.

Aquest inici de l'activitat presencial a consultes externes no impedeix que es continuaran prioritzant les visites de manera telefònica i telemàtica en benefici de la seguretat dels pacients i dels professionals. I que aquest augment gradual de l'activitat anirà sempre lligat a l'evolució de la pandèmia.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...