Notícies més llegides



La Selva


Riudellots de la Selva

Montserrat Roura: ‘La dimensió del poble de Riudellots ha permès que fos fàcil la gestió de cobrir les necessitats’

La Selva  -  08/05/2020  -  09:43

L’alcaldessa parla del pla de xoc que ha impulsat l’Ajuntament per pal·liar els efectes econòmics de la crisi de la Covid-19


Montserrat Roura

Montserrat Roura



“Preocupació, incertesa, desprotecció per falta de proves, inseguretat… Però, alhora, també em transmeten l’esperança de poder sentir l’anunci d’una millora general, i també les ganes que arribi el moment en el qual es faci públic que els investigadors han trobat una vacuna per prevenir, més que no pas una medicació per curar”. Així resumeix l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, el cúmul de sensacions que li transmeten els vilatans de la localitat selvatana aquests dies, un període complexa per les seves múltiples connotacions: “Com aquesta crisi de salut, però també econòmica i social, no n’hi ha hagut cap més, i certament és la més preocupant. El seu abast és d’àmbit mundial, per la qual cosa som tots els qui necessitem i esperem que els científics i investigadors puguin trobar com més aviat millor la via per combatre aquest virus”, afegeix Roura.

Com està vivint aquesta crisi sanitària a Riudellots?

Montserrat Roura. Amb molta preocupació per la salut de tots els vilatans. Aquests dies fem accions de prevenció i mesures de control per evitar la propagació i el contagi. Tot i que el municipi ha tardat a saber de l’existència de casos positius, ens preocupa molt l’estat de salut de tots els veïns i veïnes, i patim per si hi ha un creixement i també per la incertesa de com evolucionarà aquesta pandèmia sanitària.

Com definiria l'actitud dels veïns i veïnes pel que fa a les restriccions de confinament?

M. R. La majoria de veïns i veïnes han respost de forma solidària i responsable, i han aguantat tot el temps complint. En aquest sentit, hem tingut poques incidències, i en el moment en el qual s’ha permès fer sortides evidentment que s’han notat les ganes de trepitjar carrer i terra. Aquests dies es poden veure persones que caminen i passegen pels camins del poble i, sobretot, per la via verda, i tot això està molt bé, per descomptat, però no podem abaixar la guàrdia.

La gent de Riudellots s'ha bolcat amb accions solidàries, aquests dies?

M. R. La dimensió del poble ha permès que fos fàcil la gestió de cobrir les necessitats. Així, per les compres de productes de primera necessitat els establiments han ofert serveis a domicili i també hi ha hagut persones que s’han ocupat de proveir els seus familiars i d’altres voluntaris que s’han posat a disposició per portar l’imprescindible als més necessitats. D’altra banda, també hem engegat un grup de voluntaris per la confecció de mascaretes per a la població, amb l’objectiu de preservar la salut de tothom, i no han escatimat ni un moment des del 23 de març en cosir de forma voluntària i totalment altruista. A més, des de l’Ajuntament hem estat atents a l’hora de fer trucades i seguiment a totes aquelles persones que viuen soles, que no tenen familiars o que tenen poca xarxa social, mentre que l’equip de govern ha destinat 1,250 euros per l’adquisició de mascaretes, i una família d’aquí de Riudellots també ha fet donació de material. Cal destacar, d’altra banda, que un grup d’enginyers del poble ha confeccionat suports per a viseres, un material que s’ha entregat al personal sanitari, als treballadors dels serveis essencials d’atenció directa dels establiments del poble i al personal de l’Ajuntament.

Ara mateix, quina és la radiografia del municipi pel que fa al control de la Covid-19?

M. R. Estem en fase de confinament, a casa, i amb les sortides permeses. Tenim constància que molts veïns i veïnes fan teletreball, mentre que molts d’altres s’encarreguen de treballs essencials des del primer moment de la pandèmia. Pel que fa a les dades al municipi, segons el Departament de Salut hem tingut cinc persones positives de Covid-19, i algunes d’elles ja han manifestat que estan recuperades i de fet ja tornen a treballar. Des de l’equip de govern estem dirigint missatges a la població cada dos dies amb l’objectiu de posar-los al dia sobre com combatre aquesta situació, i donant-los contínuament les instruccions preventives pel que fa a la rentada de mans, a l’ús de mascaretes i guants i a la importància que té sortir de casa només amb les coses imprescindibles. A més, des de l’Ajuntament també fem desinfeccions dels carrers de manera periòdica, a part de proporcionar material preventiu.

Quines sensacions li transmet la gent?

M. R. Preocupació, incertesa, desprotecció per falta de proves, inseguretat… Però, alhora, també em transmeten l’esperança de poder sentir l’anunci d’una millora general, i també les ganes que arribi el moment en el qual es faci públic que els investigadors han trobat una vacuna per prevenir, més que no pas una medicació per curar. 

Parli'm de les mesures que s'han impulsat des de l'Ajuntament per pal·liar els efectes de la crisi?

M. R. Els veïns i les veïnes són els primers perjudicats per aquesta situació que ens ha arribat i que estem patint, i per això hem elaborat un pla de xoc per afrontar la crisi provocada per la Covid-19, on hem dissenyat línies estratègiques d’actuació: s’hi contempla la creació d’una oficina única de gestió d’ajuts; l’ajornament del cobrament d’impostos; la creació d’un fons d’ajuda a les famílies; diverses mesures de consolidació empresarial i dinamització dels sectors econòmics o la figura del programa Reactiva’t com a estratègia general per incentivar el consum en el comerç local, els serveis i les petites empreses. Tot això està condicionat a una sèrie de bases i reglamentacions que estem ultimant i que pròximament farem públiques.

Vostè, que té experiència a l’alcaldia, ha hagut de fer front a moltes situacions adverses. Aquesta és incomparable?

M. R. Fa bastants anys que soc alcaldessa de Riudellots i durant aquest temps hem viscut i patit situacions preocupants que hem anat resolent i superant, com ara la fuga de primats (de la Fundació Mona), petites inundacions o incendis en empreses, entre altres, i òbviament també vam patir la crisi econòmica del 2008, que va afectar molt a la població. No obstant això, com aquesta crisi de salut, però també econòmica i social, no n’hi ha hagut cap més, i certament és la més preocupant. El seu abast és d’àmbit mundial, per la qual cosa som tots els qui necessitem i esperem que els científics i investigadors puguin trobar com més aviat millor la via per combatre aquest virus. En aquests moments, estem molt preocupats, costarà molt remuntar la situació des d’un punt de vista social i econòmic.


Autor: Redacció


#riudellots #covid19


#riudellots #covid19





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...