Notícies més llegides




Salut


Barcelona

L'Hospital Trueta obre la convocatòria de la 1a edició del Fellowship en tècniques d'imatge cardíaca avançades

Salut  -  13/05/2020  -  17:22

Es tracta d'una iniciativa pionera a l'Estat espanyol, ja que de manera excepcional, combina una formació teòrica i pràctica del més alt nivell amb una feina remunerada a jornada completa




L'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, amb el suport econòmic de la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu, obre la convocatòria de la 1a edició del Fellowship en tècniques d'imatge cardíaca avançades. Aquest Fellowship s'adreça a llicenciats en Medicina, amb títol d'especialista en Cardiologia, que vulguin fer una formació avançada en tècniques d'imatge cardíaca durant dos anys i compatibilitzar-la amb un contracte laboral al mateix Hospital.

Es tracta d'un programa innovador i únic que no tan sols representa un salt qualitatiu en la formació en tècniques d'imatge cardíaca a tot l'Estat, sinó que ofereix una oportunitat laboral excepcional. I és que, gràcies a la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu, aquesta 1a edició del Fellowship en tècniques d'imatge cardíaca avançades està vinculada a un contracte de facultativa o facultatiu adjunt a jornada completa al Servei de Cardiologia durant els dos anys que duri el període formatiu.

Aquest Fellowship, codirigit per Ramon Brugada, cap del Servei de Cardiologia, i Sergi Moral, responsable de la Unitat d'Imatge Cardíaca Avançada, proposa una formació teòrica i pràctica reglada i avalada per la Universitat de Girona. També inclou el desenvolupament d'un projecte de recerca vinculat a alguna de les línies d'investigació establertes dins la Unitat. Amb aquest plantejament integrat es pretén iniciar un procés d'estandardització en la formació en tècniques d'imatge cardíaca avançades perquè sigui equiparable a la d'altres programes formatius internacionals.

L'objectiu final és que el professional adquireixi un coneixement i una pràctica avançada de totes les tècniques d'imatge cardíaca que hi ha, que aprengui el funcionament i la gestió d'una unitat d'imatge cardíaca avançada, que participi en les sessions docents del Servei de Cardiologia, que sàpiga supervisar estudis d'altres metges i tècnics, que tingui la capacitat d'anàlisi crítica dels articles publicats en la literatura mèdica i que sigui capaç de dur a terme futurs projectes d'investigació.

Els candidats que vulguin optar a la plaça convocada tenen temps de presentar la seva sol·licitud fins al dia 7 de juny (https://www.fundacioudg.org/es/fellowship-tecnicas-imagen-cardiaca-avanzadas.html). La setmana del 22 al 28 de juny, l'Hospital donarà a conèixer el nom de la persona escollida per cursar el Fellowship, que s'iniciarà oficialment el dia 15 de juliol de 2020.

La Unitat d'Imatge Cardíaca Avançada

La Unitat d'Imatge Cardíaca Avançada és una àrea assistencial del Servei de Cardiologia altament especialitzada en els estudis del cor mitjançant tècniques no invasives. És una Unitat que s'ha potenciat enormement aquest any 2020 gràcies a la col·laboració de la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu, que ha volgut acompanyar l'Hospital Trueta en el desenvolupament d'una àrea clau per a la cardiologia com és el diagnòstic per la imatge.

La Unitat, dotada amb la tecnologia més capdavantera, disposa de deu gabinets de proves, una àrea de recuperació i observació de pacients, i dues àrees de treball per fer la valoració dels estudis del cor.

La Unitat ofereix una carta de serveis d'imatge cardiovascular de màxim nivell, que dona cobertura a tots els pacients adults i pediàtrics amb patologia cardíaca de la Regió Sanitària Girona. L'oferta assistencial inclou estudis d'ecocardiografia transtoràcica i transesofàgica en 2D, 3D i 4D, així com ecocardiografia d'estrès, tant farmacològic com d'esforç físic. També incorpora l'estudi i el seguiment de les cardiopaties congènites de l'adult i de l'infant.

Actualment, la Unitat compta amb un equip de cardiòlegs i pediatres especialitzats en cardiologia pediàtrica que assumeixen els estudis de cor d'adults i d'infants, tant a l'Hospital Trueta com a l'Hospital de Santa Caterina i a l'Hospital d'Olot. També disposa d'un equip d'infermeria especialitzada en imatge cardíaca avançada i de tècnics auxiliars d'infermeria amb una àmplia experiència en l'atenció del pacient cardiològic. Aquest treball multidisciplinari permet un abordatge integral del pacient, així com un millor treball en equip per a la valoració conjunta dels casos.

La Unitat està acreditada per la Societat Europea de Cardiologia com a laboratori avançat en la realització d'ecocardiografia transtoràcica, transesofàgica i d'estrès.


Autor: Redacció


#trueta


#trueta #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...