Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

Balliu es reuneix amb els consellers Vergés, Budó i Buch per parlar sobre la desescalada a Girona

La Selva  -  27/05/2020  -  15:46

A la trobada per videoconferència també hi han estat presents la resta de presidents dels Consells Comarcals de Girona, així com alguns alcaldes de la demarcació




Aquest migdia, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, s’ha reunit de manera telemàtica amb la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés; el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, amb l’objectiu de parlar sobre la desescalada a la Regió Sanitària de Girona. A la videoconferència també hi han assistit la resta de presidents dels Consells Comarcals de la demarcació gironina, així com diversos alcaldes de la província. 

La trobada arriba pocs dies abans que el territori canviï la fase 1 per la 2, que serà una realitat a partir de la setmana vinent. En aquest nou escenari, destaca la reobertura al públic de les piscines recreatives amb cita prèvia i l’accés a les platges del litoral gironí, sempre respectant una distància de dos metres amb la resta de persones. A més, també es permetrà el servei a l’interior dels bars i restaurants, amb un aforament màxim del 40%, tot i que no hi haurà servei a la barra i s’evitaran les cartes de productes d’ús compartit. 

Una de les altres novetats serà la tornada dels centres comercials, que arribaran amb lliure accés però amb un aforament limitat, també, al 40%. D’altra banda, l’aforament per a les sales de cinema, els teatres i els auditoris serà del 50%, mentre que les sales de concert hauran d’estar a un terç de la seva capacitat. 

“Extremar les mesures de seguretat”

Un dels missatges més recurrents de Balliu aquests dies ha estat el de la prudència. En un dels seus darrers comunicats a les xarxes socials, el president de l’ens comarca selvatà celebrava el pas a la fase 1, reconeixent que el pas suposava “un camí de tornada a la normalitat”, però accentuava la importància de mantenir l’alerta per tal d’aturar la propagació de la Covid-19: “Hem d’estar molt atents a l’hora d’extremar les mesures de seguretat: les mascaretes, la neteja de les mans i, en definitiva, tenir molta cura per a la desinfecció del dia a dia. Esperem que tot vagi bé, canviar de fase és un element positiu per a tothom, per a la comarca i per a les nostres poblacions, però depèn de tothom que vagi bé”. 


Autor: Redacció


#laselva #covid19


#laselva #covid19





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...