Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

L'Hospital d'Olot ofereix ajuda als pacients ingressats al centre per deixar de fumar

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  28/05/2020  -  09:53

El 2019 es va iniciar el programa d'assessorament i seguiment de pacients ingressats que volen deixar de fumar


Hospital d'Olot

Hospital d'Olot



L'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa va iniciar, el 2019, la consulta de suport, assessorament i seguiment dels pacients ingressats al centre hospitalari que volen deixar de fumar. La infermera referent en aquest àmbit és qui gestiona aquests pacients i qui inicia un tractament amb ells després de la detecció per part del personal d'infermeria de les unitats d'hospitalització.

El centre ofereix assessorament a les persones ingressades que volen deixar de fumar i inicia un tractament substitutiu amb pegats dèrmics als pacients amb un ingrés superior a les 48 hores. Quan se'ls dona l'alta hospitalària, és l'equip d'atenció primària qui continua aquest seguiment.

Des de l'inici del programa, ja són 33 les persones que han començat el tractament durant la seva estada hospitalària i que, en donar-los l'alta, han seguit les pautes i recomanacions del personal sanitari referent en tabaquisme al seu centre d'atenció primària. Cal tenir en compte que es considera exfumadora una persona fins que no han passat 12 mesos des de l'abandonament del tabac.

El compromís del centre per motivar la població a deixar de fumar també s'estén als professionals del centre, i és la Fundació qui assumeix el finançament del tractament substitutiu al tabac. En total, són 16 els professionals que aquest darrer any s'han adherit al programa.

Paral·lelament a aquestes iniciatives més recents, des del 2017 la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa fa la consulta de deshabituació tabàquica de l'embaràs. L'objectiu és eliminar o reduir la presència de fum ambiental del tabac a les llars dels nadons ja durant la gestació. Des de llavors, s'han fet 114 visites a futurs pares i mares i, des d'aquest 2020, s'ha estès aquest servei a persones del Ripollès, fruit de la creació a finals de 2019 de l'Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa i el Ripollès.

La Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa forma part de la Xarxa d'Hospitals sense Fum que l'ha acreditat amb el nivell de bronze. Això suposa el reconeixement de l'activitat que du a terme el centre sanitari per promoure entre els pacients i professionals polítiques actives per al control del tabaquisme. Un dels objectius de la Fundació és augmentar el nombre de pacients i de professionals que hi reben tractament, així com millorar la continuïtat assistencial entre l'Hospital i els equips d'atenció primària de la seva àrea d'influència, per reduir el risc que els pacients que inicien tractament a l'Hospital acabin recaient.

En aquest sentit, el centre ha incentivat diferents campanyes en els darrers anys per tal d'assolir aquests objectius: la limitació de l'Hospital com a recinte sense fum, el tret de sortida de la campanya interna "Per una bata neta i blanca", que incentivava els professionals no fumar amb l'uniforme, o la senyalització dels punts detectats com a "negres" a l'entorn del centre on es fumava.


Autor: Redacció


#olot #lagarrotxa


#olot #lagarrotxa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...