Notícies més llegides




Política


Girona

Guanyem i el PSC lamenten la manca de voluntat negociadora del govern en minoria de JxCat

Política  -  28/05/2020  -  19:39

Les formacions presenten unes propostes d'inversions alternatives a les del govern




Guanyem Girona i el PSC de Girona han avançat avui que no comparteixen les decisions en inversions de caràcter extraordinari escollides per Marta Madrenas i lamenten la manca de voluntat negociadora del govern. Els dos grups municipals han tingut un comportament centrat en la col·laboració i la lleialtat institucional durant la crisi de la Covid19 a Girona. Però, alhora, durant aquestes setmanes, han constatat que JuntsxCat malauradament té poca voluntat d'arribar a acords transversals i per això han convingut que Girona, en aquesta situació, ha de tenir més que mai un Ajuntament disposat a treballar per al progrés i la justícia social a la ciutat. Des d'aquesta perspectiva, els dos grups municipals han demanat que Marta Madrenas admeti que no té majoria al Plenari per fer avançar el mandat. "No poden continuar obviant aquesta qüestió, perquè Girona no es pot permetre perdre aquests propers tres anys amb un govern limitat a nou regidors i on només una regidora es dedica de forma exclusiva a servir la ciutat", han coincidit en un comunicat ambdós partits.

El pla d'asfalts (401.505,35€), la inversió en vehicles per a la policia 112.000€) o refer l'estació jove (212.000€) són algunes de les inversions presentades per JxCAT que ambdós formacions coincideixen que podrien esperar per ser ateses. En aquests moments hi ha qüestions de més urgència a causa de la crisi de la Covid19, segons els grups de Guanyem i del PSC. Els portaveus de Guanyem i PSC, Lluc Salellas i Sílvia Paneque, coincideixen en situar precisament el progrés i la justícia social com a objectius per a Girona els pròxims mesos. Els dos grups municipals han treballat un document conjunt per demanar, amb aquests 720.000€, s'atengui la remodelació del Parc Mas Masó (210.000€), que es troba en una situació de deixadesa absoluta i que pot ser un espai nuclear per tenir una ciutat més oberta, verda i respirable. Alhora, han demanat la remodelació de l'Avinguda Sant Narcís per a potenciar-lo com a eix econòmic i de progrés (100.000€). Desenvolupar una política d'habitatge públic ambiciosa a Vila-roja per a joves de Girona o estudiants de la Universitat de Girona (210.000€). I, per últim, emprendre definitivament l'obertura del Centre Joves a l'Esquerra del Ter (200.000€), que és un equipament llargament reivindicat al barri per als veïns i veïnes. A més a més, el PSC i Guanyem han subratllat que les baixes de crèdit proposades pel govern de Madrenas, com la restitució de l'escultura d'Alfaro, hauria de ser amb el compromís de trasllat de la inversió a l'exercici següent de l'any vinent; i que els projectes de dinamització de les associacions vinculats als pressupostos participats s'han de mantenir amb una línia de subvencions específiques.

Els grups municipals de Guanyem i del PSC han coincidit a assenyalar que l'equip de govern de JuntsxCat no pot governar l'Ajuntament de Girona sense diàleg ni mantenir voluntat d'acord. Les dues formacions subratllen que JuntsxCat ha decidit ignorar que es troba en una situació de minoria al Ple de Girona i això més aviat que tard portarà la ciutat a una situació de paràlisi absoluta, si no hi ha una rectificació immediata per part del govern de Marta Madrenas.

El portaveu de Guanyem Girona, Lluc Salellas, ha lamentat l'actitud del govern gironí: "La gent, i sobretot ara en una situació de crisi sanitària, demana que els partits arribin a acords i consensos i que no es governi de forma unilateral". Salellas entén que aquesta situació, sumada a la majoria "àmpliament progressista" que va sortir després de les eleccions del 26 de maig, de l'any passat hauria d'obligar a canviar de direcció JxCat. Per últim, el portaveu de Guanyem ha criticat el "cofoisme" del govern: "a Girona hi ha moltes coses que van malament i moltes d'altres que s'haurien de millorar. Si el govern continua creient que governar en minoria i de forma unilateral no aconseguirem que la ciutat avanci".

La portaveu dels socialistes, Sílvia Paneque, ha assenyalat que "les esquerres a Girona poden i tenen el resultat democràtic legítim per incidir en les decisions de ciutat. Les formacions d'esquerres al Plenari de Girona tenim una majoria amplíssima que comporta haver d'assumir la responsabilitat de prendre decisions i tirar propostes endavant per la ciutat. Aquesta realitat s'imposa del tot quan el govern de JuntsxCat ha demostrat que es troba en situació d'esgotament i que el crèdit que té davant de la ciutadania es troba en situació d'urgència. Els partits que tenim majoria suficient per fer aportacions en sentit social, institucional i de progrés a Girona, tenim el deure de fer-ho".


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...