Notícies més llegides




Política


Girona

Marc Lamuà: 'La cultura ha demostrat que pot ser molt forta quan ens uneix com a societat'

Política  -  29/05/2020  -  19:06

El diputat del PSC al Congrés i portaveu de Cultura del Grup Socialista, Marc Lamuà, creu imprescindible que la Comissió de Cultura i Esport comenci a treballar per un gran pacte de país per la cultura




"Escoltant al ministre relatar el contingut del Reial decret llei pel qual s'aproven mesures de suport al sector cultural, continuo pensant que cal valorar el treball realitzat pels ministeris d'aquest Govern implicats en el Reial decret llei, i en particular a l'impuls que li va conferir el ministre de Cultura", ha destacat el diputat del PSC al Congrés i portaveu de Cultura del Grup Parlamentari Socialista, Marc Lamuà, en la compareixença del ministre.

Lamuà ha assenyalat que el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, "ha traduït el mantra en tangibles a partir d'aquest Reial decret llei", que, segons el portaveu, "continuarà millorant al llarg del tràmit del Projecte de Llei".

Dirigint-se a la resta de forces polítiques, Lamuà ha explicat que "hi ha dues maneres d'entendre la cultura: la cultura com a element de conjunció i de fraternitat; o la cultura com a element de confrontació i segregació"; i ha retret a la dreta que "quan delimiten sectors culturals com més autèntics, o com els baluards de l'essència cultural pàtria, els converteixen en una simple arma política".

"El Ministeri ha omplert la retòrica política d'elements palpables", ha subratllat el portaveu, que ha insistit que el Grup Parlamentari Socialista creu imprescindible que en la Comissió de Cultura es comenci a treballar per un gran pacte de país per la cultura. Així mateix, Lamuà ha recordat que el Grup Parlamentari Socialista ja ha registrat una Proposició no de llei per a l'impuls d'un Pacte d'Estat per la cultura. Iniciativa que es portarà a debat a la Comissió.

El diputat ha advertit del fort cop que ha rebut la cultura a causa de la pandèmia de la COVID-19, i ha recalcat que "el cop perdurarà si no reaccionem junts i seguim endavant". "La societat ha demostrat que pot ser molt forta quan va a la una. La cultura ha demostrat que pot ser molt forta quan ens uneix com a societat. I la política hauria d'estar a l'altura d'ambdues", ha conclòs Lamuà.


Autor: Redacció


#psc #girona #marclamua


#psc #girona #marclamua





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...