Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Els Museus de Banyoles reobren al públic dimarts amb entrada gratuïta

Pla de l'Estany  -  05/06/2020  -  15:28

La reobertura dels museus forma part del pla de desconfinament cultural municipal que fixa la represa de l'activitat en diferents equipaments


Museu Darder

Museu Darder



Els Museus de Banyoles reobriran al públic el proper dimarts 9 de juny i durant tot el mes, els visitants podran accedir-hi gratuïtament. La mesura forma part del pla de desconfinament cultural que preveu la reobertura gradual dels diferents equipaments i serveis. A partir de dilluns vinent, la Biblioteca entrarà a la fase 2, oferint més serveis als usuaris.

Per a la reobertura del Museu Arqueològic i el Museu Darder, s'han extremat i intensificat la neteja de tots els espais i elements, sobretot els que es troben a l'abast del públic. També s'han adoptat mesures de seguretat i protecció, així com s'ha establert un punt d'higiene amb gel desinfectant a l'espai de recepció de cada museu i diferents punts d'informació i senyalització per recordar als visitants les mesures d'higiene. Per entrar als museus serà obligatori l'ús de mascareta i la visita es podrà fer individualment o en grups concertats.

Les botigues dels museus estaran obertes, però els productes només es podran adquirir sol·licitant-ho al personal d'atenció al públic.

A partir del 28 de juny, està previst que es reprenguin també les activitats dels museus i també del Parc Neolític de La Draga, la Vila Romana de Vilauba i el Monestir de Sant Esteve. La reobertura dels Museus forma part del Pla de desconfinament dels equipaments culturals que es va iniciar el 25 de maig amb la reobertura de la Biblioteca i aquest dilluns passat, de l'Arxiu Comarcal. També s'han iniciat les preinscripcions per la proper curs 2020- 2021 a l'Aula de Teatre i a l'Escola Municipal de Música, en aquest últim cas amb un 50% de bonificació a les matrícules.

Pel que fa a la resta d'equipaments culturals municipals, es preveu que al setembre es reobrin el Teatre Municipal, l'Auditori de l'Ateneu i la Factoria d'Arts Escèniques.

El regidor de Cultura, Miquel Cuenca, ha destacat que "la cultura no s'ha aturat durant el confinament, s'ha reinventat i alguns serveis, com l'Escola Municipal de Música i l'Aula de Teatre, han fet un esforç extraordinari per ser presents i ajudar els seus usuaris, però s'ha demostrat que part de l'experiència de la cultura, les arts en viu, són insubstituïbles, no es poden suplir amb versions digital o telemàtiques" i ha afegit "tenim set de cultura i per això estem desplegant un pla de desconfinament cultural per anar recuperant el pols cultural de la ciutat".

A banda de la represa d'equipaments, des de l'Àrea de Festes es treballa també per recuperar la programació d'activitats coincidint amb la celebració el proper 23 de juny de la revetlla de Sant Joan, la Diada de Sant Jordi, que es farà el 23 de juliol, i les Festes d'Agost, que està previst que se celebrin del 13 al 17 d'agost.

L'Àrea de Cultura està treballant a més en una nova proposta d'activitats culturals al carrer que se celebrarà durant els mesos de juliol i agost.

Fase 2 a la Biblioteca

Pel que fa a la Biblioteca, a partir d'aquest proper dilluns 8 de juny està previst que es reobrin nous serveis. Els majors de 14 anys podran accedir a quatre dels ordinadors de l'equipament, una hora per dia i amb cita prèvia en hores concretes. També s'amplia l'horari de la bústia de retorn, que serà tots els dies i hores, també de cap de setmana.

Des del 25 de maig, quan es va reobrir l'equipament, la Biblioteca ofereix el servei de préstec i retorn de documents amb cita prèvia. La cita prèvia es pot demanar a través del web de l'Ajuntament a www.banyoles.cat


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...