Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Castell-Platja d'Aro inicia aquest dissabte 6 de juny el programa Fem Platja 2020

Baix Empordà  -  05/06/2020  -  16:07

L'obtenció dels principals estàndards de qualitat, objectiu prioritari de l'acció municipal




El programa integral Fem Platja! 2020 de la Unitat de Serveis i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro es desenvoluparà del 6 de juny al 27 de setembre i inclou aspectes bàsics com la gestió de la neteja de la façana marítima o el disseny del pla de socorrisme, però també altres relacionats amb els estàndards de qualitat o la informació ciutadana. Enguany també incorporarà progressivament noves mesures incloses en el Pla d'Accions per al Reinici Econòmic Local davant el Covid-19: higienització dels serveis bàsics (lavabos, dutxes i rentapeus), dispensadors públics de gel hidroalcohòlic, generació de sectors a les platges per garantir-ne els aforaments segons les distàncies de seguretat i la creació de la figura de 35 informadors al ciutadà que intervindran en tot l'àmbit urbà i també a la façana marítima.

Uns informadors que s'afegeixen a l'equip humà habitual de 48 persones, i un pressupost addicional de 250.000 euros que amplia l'inicial de 725.000 euros previstos per aquesta anualitat, apropant-se al milió d'euros. Un conjunt d'accions mitjançant les quals es preveu renovar diversos guardons de qualitat, pel conjunt del litoral del municipi: Bandera Blava per a Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira; tres espais que acrediten també el distintiu Q de Qualitat Turística i el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà. Alhora, el Camí de Ronda de S'Agaró també opta al distintiu d'Itinerari Blau per a recorreguts que uneixen platges amb Bandera Blava i amb una conjunt d'atractius i serveis.

Dissabte 6 de juny s'inicia doncs el servei de salvament a càrrec de ProActiva, vigent fins al 27 de setembre amb presència a la Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca de dilluns a diumenge (10-18 h juny i setembre · 10-19 h juliol i agost), amb 11, 14 o 23 socorristes segons el moment de l'estiu (setmanes de baixa, mitja o alta ocupació). Hi ha cinc punts de socors, set cadires de vigilància i també una torre; servei propi d'embarcació de rescat; i disposen de cinc desfibril·ladors (tres en espais fixos i dos mòbils). També es distribueixen fins a 2.000 braçalets per facilitar la localització de possibles infants extraviats. Simultàniament, a la Cala del Pi hi ha instal·lat un punt autònom de SOS.

També es vetlla per aplicar mesures d'accessibilitat que facilitin el gaudi del bany a les persones amb necessitats especials de mobilitat. Destaca la instal·lació d'un espai per atendre aquestes persones i els seus acompanyants al punt de socors del Passeig Marítim amb el carrer Miramar on hi haurà una àmplia plataforma sobre la sorra, coberta amb una carpa, i connectada amb una de les passeres que uneixen el passeig i el trencaones. Precisament hi ha instal·lades 19 passeres a la sorra, i es disposa de sis cadires amfíbies -una per a cada punt de socors i una per a la torre de vigilància i de diversos jocs de crosses amfíbies. Alhora, hi ha plataformes adaptades a les dutxes i rentapeus de la Platja Gran. També, destaquen les sis Línies de vida instal·lades davant de cada lloc de socors: un sistema de cordes a 1'40 metres d'alçada, que faciliten l'entrada i sortida de l'aigua de les persones amb dificultats de mobilitat. Justament en les passeres que coincideixen amb aquestes hi tenen ús preferent els col·lectius amb més dificultats de mobilitat.

L'abalisament és a càrrec de l'empresa BMar per fer la col·locació i el manteniment de les boies de senyalització; i es tornaran a instal·lar, per quart estiu consecutiu, cinc boies de cortesia a la Cala del Pi perquè puguin fondejar-hi embarcacions, i com a novetat dues a la zona de la Punta d'en Pau. Enguany però, davant la situació sanitària no hi haurà plataformes d'oci a uns metres del trencaones per evitar aglomeracions, ni els itineraris de les Vies Braves per fer natació en aigües obertes. Pels mateixos motius no hi haurà la Ludoteca-Mini Club, però sí es podrà gaudir de diverses ofertes d'àmbit privat: quatre guinguetes de restauració, vuit punts de lloguer de gandules i ombrel·les, dues propostes d'esports nàutics i dos creuers marítims.

En matèria d'informació hi ha col·locats cartells amb temes d'interès general i sobre el Covid-19 i en els mòduls de socorrisme informació d'interès sobre el servei de salvament, els guardons de qualitat de les platges, la normativa de la Bandera Blava, el compromís de qualitat ambiental o mapes de serveis que els usuaris hi poden trobar (lavabos, punts de socors, passeres adaptades, etc.). La participació de l'usuari es vehicula mitjançant un telèfon únic i directe del Servei de Platges i amb bústies de suggeriments.

Una de les tasques principals del programa són les accions de manteniment i neteja. L'empresa concessionària, GBI Serveis, divideix el litoral del municipi en sis sectors, on hi treballa, d'una banda, cada matinada la gran maquinària de neteja, i de l'altra, diversos equips d'operaris amb suport de quads, en doble torn, de matí i tarda. També es disposa d'una barca pròpia de l'Ajuntament per realitzar neteja a l'aigua en doble torn, i d'una segona embarcació per a la neteja d'aquelles zones de difícil accés. Enguany es tornen a repartir gratuïtament, entre els usuaris de les platges, 15.000 cendrers reutilitzables i biodegradables.


Autor: Redacció


#femplatja #platjadaro


#femplatja #platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...