Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Amb el pas a fase 3, a partir del dilluns 15 de juny es posen en funcionament els nous horaris del TPO a Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  12/06/2020  -  21:40

Recordem que, com a mesura de prevenció davant la COVID-19, els usuaris del transport públic han de portar obligatòriament mascareta


TPO

TPO



Amb de la declaració de l'estat d'alarma per la pandèmia de la COVID-19, una de les mesures decretades va ser l'obligatorietat de reduir els viatges i serveis de transport públic, així com les restriccions de mobilitat i la seva oferta. En el cas del Transport Públic d'Olot (TPO), el 15 de març l'Ajuntament d'Olot va haver de reduir fins al 50% els viatges habituals. Durant els dies de Setmana Santa, el Transport Públic va funcionar al 25% de la seva capacitat, adaptant-se a les necessitats del moment i durant les setmanes del confinament total, el TPO va passar a ser gratuït.

Des de l'inici de la pandèmia i amb el tancament de les escoles, el TPO ha reduït el número de viatgers que han arribat a ser entre el 5% o 10% dels usuaris dels mateixos mesos de l'any anterior. Únicament ha estat a partir del mes de maig amb l'ingrés a la fase 1 del desconfinament i la incipient reobertura d'activitats comercials i empresarials que el servei ha començat a recuperar lleugerament el nombre d'usuaris arribant a un 16%. Concretament aquestes últimes setmanes, els autobusos de transport públic d'Olot la xifra ha pujat fins a prop del 30%, tot i que continua suposant una davallada
en comparació amb les dades del 2019 (per exemple, la setmana passada, la primera en fase 2, la demanda va ser del 16% global, del 30% sense escolars, tenint en compte que estan en funcionament un 50% del que seria l'oferta habitual).

Arran d'aquesta situació i donat que les escoles no funcionen amb normalitat, des de l'Ajuntament d'Olot s'ha determinat fer un canvi i avançar al dilluns 15 de juny l'entrada de l'horari d'estiu del TPO que s'havia d'activar l'1 de juliol. Per això, a partir de la setmana que ve i coincidint amb l'entrada a la fase 3, el servei de TPO d'Olot funcionarà al 77% de la seva oferta, tal com és habitual en la temporada d'estiu.

D'aquesta manera, des del 15 de juny i fins al pròxim mes de setembre, s'aplicarà l'horari d'estiu amb les reduccions pertinents dels viatges en determinades línies.

Recordem que, com a mesura de prevenció davant la COVID-19, els usuaris del transport públic han de portar obligatòriament mascareta. També cal tenir en compte les mesures de distanciament entre passatgers: en un autobús urbà es poden ocupar totes les places amb seient i pel que fa a possibles usuaris de peu com a molt cal que es compleixin les dues persones cada metre quadrat.

Tots els horaris i modificacions podeu consultar-los a la pàgina web de Teisa http://www.teisa-bus.com/ca/tpo on s'actualitzen periòdicament, s'anuncien les afectacions i els canvis d'última hora.


Autor: Redacció


#olot #lagarrotxa


#olot #lagarrotxa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...