Notícies més llegides




+ Notícies


Barcelona

Voluntaris de 'la Caixa' organitzen una jornada digital sobre el medi ambient per a famílies de tota Espanya

+ Notícies  -  26/06/2020  -  14:47

L'entitat compta amb prop de 5.800 membres actius i mobilitza a desenes de milers de voluntaris a les Setmanes Socials de CaixaBank




El Programa de Voluntariat de CaixaBank organitza demà, dissabte 27 de juny, una jornada lúdica sobre el medi ambient, a través de diverses conferències, tallers i visites guiades online amb uns 580 voluntaris inscrits a tota Espanya per a celebrar el Dia del Voluntari de "la Caixa". L'acció se celebra de manera conjunta a tota Espanya, en col·laboració amb prop de 200 entitats socials.

El Dia del Voluntari de "la Caixa" s'organitza anualment amb l'objectiu de promoure un dia de convivència entre els voluntaris, les entitats socials i les famílies de col·lectius que participen en les diverses iniciatives de cooperació i projectes de voluntariat.

En aquesta ocasió, a causa de la situació provocada per la Covid-19, la jornada serà íntegrament online i s'ha escollit un tema monogràfic, el medi ambient, com a eix conductor del programa.

Experts com en Manu San Félix, biòleg marí i explorador de National Geographic o la Montse Franch, educadora d'AULACRAM, exposaran experiències inspiradores sobre la importància del medi marí, així com de les principals amenaces d'aquest ecosistema. Els participants també podran conèixer d'aprop els primats a través d'una visita guiada a la Fundació MONA, un centre dedicat a la recuperació d'aquesta espècie. En Mikel Tejada, realitzador audiovisual, guionista i creatiu de la Fundació Best World, oferirà una experiència mediambiental teatralitzada per a representar els diferents reptes mediambientals als quals ens enfrontem.

D'altra banda, la jornada inclou diversos tallers sostenibles de la mà de Zero Waste, per a tenir cura del medi ambient. Els assistents aprendran, per exemple, a elaborar cosmètica natural per a minimitzar el consum de productes químics i envasos. També hi haurà una activitat dedicada a minimitzar el malbaratament alimentari. Pels més petits, la jornada inclou activitats per a aprendre a donar una segona vida a peces de roba com mitjons, o residus com el tetrabrik, elaborant joguines.

Els voluntaris han centrat els seus esforços a convertir la novena edició del Dia del Voluntari de "la Caixa" en una gran festa de creativitat, diversió i il·lusió, amb tallers i conferències orientats a reduir l'impacte ambiental i conscienciar sobre la necessitat de promoure un futur sostenible.

Sobre la promoció del Voluntariat de CaixaBank

L'Acció Social és un dels pilars del Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de CaixaBank dins del seu model de banca socialment responsable. A més del recolzament a la distribució d'ajuts econòmics de la Fundació "la Caixa", Acció Social CaixaBank impulsa el voluntariat corporatiu a través del seu Programa de Voluntariat format per empleats en actiu de l'entitat i el seu grup, de la Fundació "la Caixa", de jubilats i prejubilats d'ambdues organitzacions, així com d'amics, familiars i clients.

L'any 2020, la iniciativa ha complert el seu quinzè aniversari de tasca solidària. En total, en l'últim any, al voltant de 5.800 persones compromeses han format part del voluntariat actiu de "la Caixa", participant en més de 7.000 activitats solidàries. A més, CaixaBank organitza la Setmana Social, en la que es mobilitzen desenes de milers de voluntaris. Gràcies a tots ells s'ha contribuït a ajudar a més de 350.000 persones vulnerables a tot el país en matèria d'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres.

Acció Social de CaixaBank i la Fundació "la Caixa" han organitzat una campanya de recollida de fons per a ajudar als bancs d'aliments, desbordats per la crisi del coronavirus, que ha superat els 3,2 milions d'euros.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei als seus clients i a tota la societat en general.

L'Acció Social és un dels pilars del Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de l'entitat. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, present al 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i al 94% de les de més de 5.000, pot donar suport a la Fundació "la Caixa" en la seva tasca social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part de la seva Obra Social. La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajuts econòmics per a tirar endavant els seus projectes.

Acció Social promou el voluntariat dels empleats de CaixaBank organitzant Setmanes Socials, a les que s'hi adhereix una part molt substancial de la plantilla; impulsa la seva participació en centenars de tallers d'educació financera i organitza la recollida anual de milions de litres de llet amb destí el Banc d'Aliments.

CaixaBank és l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones amb garantia personal i sense avals, a través de MicroBank, per a ajudar-les a impulsar els seus projectes

L'actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Índex la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per la seva part, la inclou com empresa líder contra el canvi climàtic. A més, Nacions Unides ha atorgat a les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management, la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.


Autor: Redacció


#lacaixa


#lacaixa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...