Notícies més llegides




Alt Empordà


Llançà

Llançà presenta l’exposició i el projecte de revitalització de la Torre de la Plaça

Alt Empordà  -  10/07/2020  -  20:26

La mostra, ‘La Torre de la Plaça i el passat del seu entorn’, és un treball de Joan Serra i Carles Chacón


Exposició i el projecte de revitalització de la Torre de la Plaça

Exposició i el projecte de revitalització de la Torre de la Plaça



La sala de conferències de la Casa de Cultura de Llançà ha acollit aquest vespre la presentació de l’exposició i del projecte de revitalització de l’interior de la Torre ‘La Torre de la Plaça i el passat del seu entorn’, a càrrec de Joan Serra i Carles Chacón. La presentació, a banda dels autors, ha comptat amb la presència de Francesc Guisset, alcalde de Llançà; Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona; Núria Escarpanter, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Llançà; Sílvia Barris, segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Llançà; Juanjo Serran, tercera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Llançà; Sònia Sarola, regidora de Cultura i Voluntariat de l’Ajuntament de Llançà, i Elsa Rodríguez, regidora de Joventut i Festes de l’Ajuntament de Llançà. 

L’exposició, impulsada per l’ajuntament llançanenc, agafa en certa manera el relleu d’una altra mostra, sobretot fotogràfica, on ja es podia observar la Llançà pretèrita des d’un punt de vista molt genèrica. “El que hem volgut fer és tematitzar-ho tot dins un període històric concret, que és el període de la torre romànica, que engloba l’època medieval i els inicis de l’edat moderna. Tot el material que s’hi pot trobar té a veure amb la torre romànica: a la planta baixa hi ha quatre plafons que parlen exclusivament de la torre; a la planta 1 s’hi engloba un tema de context més històric, i a la planta 2 s’hi troben, seguint amb aquesta línia de contextualitzar, plafons que parlen de la justícia de l’època o dels perills del mar i també hem fet un recull fotogràfic dedicat al patrimoni eclesiàstic que tenim”, explica Chacón abans de ressaltar la transversalitat del treball: “Des de l’Ajuntament es volia que l’exposició no només estigués centrada en el nucli antic de la vila, sinó que també tingués a veure amb altres zones, que tot el municipi s’hi veiés reflectit”. 

“La idea és donar-li un altre aire a l’exposició, posar-la en valor. I ja que ho havíem de fer vam creure que d’aquesta manera era el més adient, li dona un sentit”, afegeix Chacón. Més enllà del seu vessant divulgatiu, l’exposició llançanenca també té l’objectiu capital de revitalitzar i conservar les potencialitats de Llançà entorn de l’època medieval i l’inici de l’època moderna, “per tal que la gent sigui conscient del que hi ha al municipi”. Des del punt de vista logístic, la mostra compta amb informacions en diferents idiomes i des de l’Oficina de Turisme de Llançà es treballa per promocionar i difondre la proposta cultural.


Autor: Redacció


#llança


#llança





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...