Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

Salvador Balliu: ‘Tenim un repte de futur molt important: reactivar el sector econòmic de la Selva’

La Selva  -  31/07/2020  -  19:00

El president del Consell Comarcal de la Selva destaca que es farà “una aposta ferma” per convertir Montsoriu en “el castell gòtic de Catalunya”


Salvador Balliu

Salvador Balliu



El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, fa balanç del seu primer any al capdavant de l’ens després de ser reelegit l’any passat. Durant aquests primers dotze mesos, el Consell ha consolidat la seva força com a organisme comarcal referent pel que fa a pressupost i serveis, però també ha hagut de lluitar, i ho continua fent, contra la crisi sanitària provocada per la Covid-19 i les seves connotacions econòmiques. “Sabem que hi ha sectors que a causa de la Covid han quedat molt tocats, i hem de fer tot el que estigui a les nostres mans per revertir la situació, hem de donar totes les eines necessàries a empresaris i ciutadans perquè es pugui reactivar l’economia”, subratlla Balliu.

Es compleix un any de la nova legislatura com a president del Consell Comarcal de la Selva. A grans trets, quina valoració en fa?

Salvador Balliu. Molt positiva. Aquest mandat el vam iniciar essent el primer Consell Comarcal tant amb pressupost com en serveis, i això gratifica, i molt. I més després d’haver-li donat la volta a l’ens. Tot l’equip de govern ha treballat moltíssim, i aconseguir aquesta fita ens gratifica molt. Sabíem que la tasca era difícil, però ens vam arremangar i ho vam aconseguir, i ara hem de continuar mantenint aquesta magnitud que ha aconseguit el Consell.

Aquest mandat arriba influenciat per la pandèmia de la Covid-19. Com hi està lluitant l'ens comarcal?

S. B. Estem col·laborant amb el Comitè de Crisi de la Covid de la Generalitat, en el qual hi ha diferents ens. En aquest sentit, el Consell Comarcal de la Selva està informant directament als alcaldes de la comarca de tots els protocols a seguir, així com de les mesures de seguretat, la distribució de productes, de targetes moneder, de mascaretes… Considero que el Consell està fent de pal de paller de la comarca de la Selva davant d’aquesta pandèmia, hi ha estat treballant des del primer dia per poder donar tots els serveis que necessiten els ajuntaments i els ciutadans de la comarca.

Vostè sempre ha recalcat que la tasca del Consell és la d'atendre "les necessitats del dia a dia dels ciutadans". Amb la crisi sanitària quines són les necessitats més prioritàries? 

S. B. Estem parlant de les necessitats d’àmbit de serveis socials, i és per això que s’ha ampliat la plantilla pressupostària, així com dels diferents serveis que sempre oferim i que normalment són essencials: recollida d’escombraries, habitatge, educació consum… En tots aquests serveis hi hem posat els mitjans necessaris per poder atendre totes les demandes dels ciutadans.

Així doncs, el Consell apostarà més que mai per les polítiques socials?

S. B. I tant. Entenem i sabem que hem de reforçar la partida de serveis socials i que hem d’estar a l’altura del que s’espera del Consell Comarcal de la Selva. En aquest sentit, ja s’han aprovat un seguit de mesures per fer front a aquesta crisi econòmica.

Una de les principals conseqüències de la Covid s’està patint a l’ocupació.

S. B. Sí. Sabem que la comarca de la Selva és molt heterogènia en aquest sentit, i hi ha poblacions que depenen molt del sector de l’hostaleria. Veiem que hi ha hagut molts ERTOs i moltes famílies s’han vist afectades, de fet a la comarca hi ha hagut 15.510 ERTOs i, malgrat que la meitat d’aquestes persones puguin recuperar la feina, afectarà moltes famílies de la comarca. És per això que el Consell treballarà per poder aconseguir tots els programes d’ocupació que surtin, per tal d’ajudar a aquesta gent que ha perdut la feina a tornar-se a incorporar al món laboral. Potser no ho podran fer en el mateix ram que havien treballat fins ara, però almenys es podran formar i reciclar per poder tornar al món laboral.

L'aparició del coronavirus dificulta o impossibilita l'execució dels altres reptes marcats per a aquesta legislatura?

S. B. El Consell Comarcal de la Selva és fort i s’han reforçat totes les estructures, sobretot les més castigades. Així doncs, seguirem mantenint la política de donar tots els serveis que donàvem fins ara i ens adaptarem a la situació. De fet, amb el nou local que ben aviat es posarà en marxa podrem atendre millor els ciutadans.

Quan estarà operatiu?

S. B. Creiem que cap a finals d’any ja disposarem d’aquestes noves instal·lacions, que permetran donar una major qualitat d’atenció als ciutadans de la comarca. Està previst que en aquest local s’hi integri tot el que està relacionat amb l’atenció ciutadana: gestió tributària i cadastral, serveis socials, consum, habitatge… Tots els serveis d’atenció directa al ciutadà, vaja. Amb la nova ubicació i les noves instal·lacions els selvatans i selvatanes rebran una atenció molt més adequada i qualitativa.

Un maldecap habitual ha estat la gestió dels menjadors escolars, que finalment ha arribat a bon port. 

S. B. Exacte, finalment s’ha solucionat. Fins i tot s’ha donat l’opció que les pròpies AMPA escullin el que més els convingui. Feia molt de temps que teníem aquest tema damunt la taula i finalment la Generalitat ens ha donat la raó. A partir d’aquí, el Consell aviat farà una licitació pels pobles i les mateixes AMPA hi podran participar.

El passat 17 de juliol es va reobrir al públic el Castell de Montsoriu. Contents amb el ritme de les visites?

S. B. En efecte, el Castell de Montsoriu va obrir les portes el passat 17 de juliol, quan es va estrenar una nova etapa amb un nou president del Patronat, en Pere Garriga. Vam esperar uns dies més per poder obrir el castell amb totes les mesures adequades per fer front a la Covid-19, i el cert és que durant aquestes dues setmanes hi ha hagut una molt bona afluència de visitants. Crec que serà una bona temporada per Montsoriu, i no només em refereixo a l’agost, sinó que si la gent fa el que ha de fer i segueixen les recomanacions de les autoritats, penso que també es pot viure una molt bona temporada durant els mesos d’octubre i novembre. Aquest agost, precisament, hem ampliat horaris: es podrà visitar de dijous a diumenge i hi haurà visites guiades els dissabtes i diumenges a les 10h i a 11.30h, mentre que l’horari de dijous i divendres és de 10h a 15h i els dissabtes i diumenges de 10h a 17h. Volem fer un pas més, que es converteixi en un referent patrimonial a Catalunya. Hem d’aconseguir que el Castell de Montsoriu sigui el castell gòtic de Catalunya, i per tant farem una aposta ferma perquè això sigui així.

Quins reptes futurs ha de complir el Consell Comarcal de la Selva?

S. B. Ara mateix tenim un repte de futur molt important: reactivar tot el sector econòmic de la comarca. La Selva ha de continuar tirant endavant. Sabem que hi ha sectors que a causa de la Covid han quedat molt tocats, i hem de fer tot el que estigui a les nostres mans per revertir la situació, hem de donar totes les eines necessàries a empresaris i ciutadans perquè es pugui reactivar l’economia.


Autor: Redacció


#laselva


#laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...