Notícies més llegides




Salut


Figueres

La Regió Sanitària de Girona incorpora 73 gestors COVID als CAP que fan el seguiment dels contactes dels casos sospitosos

Salut  -  06/08/2020  -  09:39

A més, es forma personal propi per dur a terme les mateixes tasques i garantir que hi hagi una dotació de professionals a tots els centres fent tasques de Gestor COVID


Gestor COVID al CAP de Roses

Gestor COVID al CAP de Roses



La Regió Sanitària de Girona incorpora fins a un total de 73 Gestors COVID als centres d’atenció primària per fer el seguiment casos sospitosos de tenir COVID19  i dels seus contactes. El gestor COVID és qui es posa en contacte amb una persona sospitosa d'estar infectada per COVID-19 a qui un professional sanitari prescriu o fa una prova PCR per informar-la sobre el procediment que s’ha de seguir i iniciar el procés d’identificació de contactes. A part d’aquestes noves contractacions de Gestors COVID també s’està formant específicament a una cinquantena de professionals d’atenció a la ciutadania  dels CAP que s’afegiran a aquestes tasques de seguiment dels casos sospitosos i dels seus contactes. D’aquesta manera, es garantirà que hi hagi una dotació de professionals a tots els centres fent tasques de Gestor COVID, i que aquesta pugui incrementar en cas de necessitat, formant nous professionals.

Aquests Gestors COVID, la majoria dels quals ja estan contractats i en molts llocs operatius, reben una formació específica sobre l’aplicatiu  de gestió dels casos COVID, formació en equip de protecció individual, rentat de mans, confidencialitat  en el tractament de les  dades a més de les eines pròpies de cada institució, com ara l’ECAP administratiu entre d’altres.

Els Gestors COVID s’han distribuït arreu del territori, prioritzant les zones més tensionades en aquest moment i els CAP dels municipis de la Costa Brava on tenen un increment més notable de la població flotant. Els Gestors COVID tenen mobilitat dins la mateixa Àrea de Gestió Assistencial, de manera que podran canviar de CAP. Així doncs, la seva distribució serà flexible i s’adaptarà a les necessitats de cada moment.

El fet que l’Atenció Primària es doti dels Gestors COVID té l’avantatge de fer-ho al mateix moment de la sospita diagnòstica, en la proximitat del domicili i dins l’equip d’atenció primària (EAP) de referència del pacient que és qui té el coneixement, tant de la persona com del seu entorn.

 

AGA

Gestors

Alt Empordà

16

Ripollès

2

Garrotxa

4

Gironès Nord i Pla de l’Estany

15

Gironès Sud i Selva Interior

8

Baix Empordà

12

Selva Marítima

6

Alt Maresme

10

Total Regió Sanitària Girona

73

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El funcionament

 Les funcions dels gestors COVID comencen en sortir de la consulta del professional sanitari que hagi fet el diagnòstic de possible cas. El Gestor COVID informa –presencialment o telefònicament- a la persona sospitosa que s’ha d’aïllar preventivament al domicili fins que tingui el resultat de la prova PCR, el qual tindrà a través de l’espai digital de La Meva Salut. És per això que també l’ajudarà a donar-se d’alta a La Meva Salut en cas que no ho estigui. També identifica si la persona necessita una baixa laboral durant el temps que tardarà a rebre els resultats (24/72 h) i ha d’explicar com s’ha de tramitar a través de l’eConsulta de La Meva Salut.

El Gestor també explicarà al pacient que, si el resultat de la prova és positiu, ha de fer aïllament domiciliari i com l’ha de fer; que és necessari que faci control dels seus símptomes dos cops al dia mitjançant l’app STOP COVID19  o prenent-se la temperatura dos cops al dia; què ha de fer si els seus símptomes empitjoren (trucar al 061 o contactar amb els seus professionals de referència a través de l’eConsulta de La Meva Salut), i com tramitar la baixa laboral, en cas que sigui necessari.

El Gestor COVID també informa de la importància d’identificar els contactes estrets per tal de tallar les cadenes de transmissió del virus i fa un rastreig exhaustiu dels contactes del possible cas.  i

Els gestors COVID identifiquen situacions de risc associades a la patologia com poden ser la sobreocupació del domicili, gent gran vulnerable, professionals amb molts contactes laborals, monitoratge de casals, reunions de feina o oci prèvies al contagi, etc i mantenen una coordinació constant amb els professionals de l’equip d’atenció primària corresponent. També formen part de la seva corresponent comissió de coordinació territorial, és a dir, comissions que s’estan implantant a la Regió Sanitària dins de cada una de les àrees de gestió assistencial per fer el seguiment dels casos i identificar possibles situacions problemàtiques.

Un cop el cas es confirma com a positiu, el seguiment de contactes es passa a l’Equip de gestió de seguiment de contactes (els scouts, del 061) que telefonen als contactes estrets i identifiquen els que necessiten PCR, recullen  dades epidemiològiques, informen que cal aïllament, gestionen la baixa laboral i fan un seguiment de símptomes els dies 7, 10 i 14. Per la seva banda, l’equip d’epidemiologia investiga les causes de contagi, en detecta el focus, fa el seguiment de cadenes i gestiona casos específics.


Autor: Redacció


#figueres #covid #altemporda #girona


#figueres #covid #altemporda #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...