Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

Creu Roja inicia la sensibilització de joves davant la COVID-19 en l'oci nocturn a l'estiu a les comarques gironines

+ Notícies  -  14/08/2020  -  14:52

Un centenar de persones voluntàries i joves informador/es de l'entitat conscienciaran als joves sobre les mesures de prevenció i de protecció davant el coronavirus




Un equip de més de 100 persones voluntàries i treballadors joves de la Creu Roja Girona, engega l'acció de sensibilització entre els joves davant la COVID19 a les comarques gironines.És una acció que ha encarregat el Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya a l'entitat per tal de desplegar un pla per disminuir el risc de contagi en les trobades d'oci nocturn dels joves durant l'estiu.

L'acció s'engega prioritàriament als municipis costaners on hi ha major afluència de grups d'adolescents i joves, amb una major densitat poblacional i on es concentren espais de major risc vinculades a l'oci nocturn, atès l'increment de positius entre franges d'edat més joves durant les últimes setmanes. Els equips de prevenció sortiran al carrer a partir de les 20h. i recorreran les zones de major afluència fins a la matinada, de dilluns a diumenge.

La iniciativa vol reduir el risc de contagi entre els joves després que s'hagi percebut un cert relaxament de les mesures per prevenir la COVID19 durant l'estiu entre aquest col·lectiu. Així doncs, els joves informadors detectaran conductes de risc, procuraran corregir-les i també repartiran material informatiu i mascaretes protectores.

Equips de joves informadors/es
En base de l'experiència d'un projecte similar que Creu Roja Joventut duu a terme des de fa més de 20 anys ens espais d'oci nocturn per informar i sensibilitzar els joves sobre el consum de drogues i alcohol -el projecte Som.nit, cada nit d'estiu es faran unes 5 accions per població, per arribar a una mitjana de 30 joves. Així, tenint en compte aquestes xifres d'intervenció, es calcula que els 32 equips desplegats arribaran a sensibilitzar 33.600 joves de les comarques gironines.

Pel que fa a les rutes, se n'ha fet una identificació als 10 municipis gironins on s'intervindrà, en base a l'observació directa i a la identificació posterior amb el territori dels llocs de cada barri on van els joves juntament amb els municipis. A les comarques gironines, es farà a Figueres, Girona, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro, Castelló d'Empúries, Roses, Blanes i Lloret de Mar.En total, s'han contractat 64 persones d'entre 18 i 30 joves, majoritàriament amb estudis nivell FP2 o grau, el 65% són dones i el 35% homes. Moltes d'elles provenen dels projectes d'Ocupació de la pròpia Creu Roja, de manera que també s'han inserit persones amb dificultats d'accés al mercat laboral. A més, cada equip serà mixt amb la presència de voluntaris i voluntàries de l'entitat.

La formació prèvia que han rebut els joves informadors/es per a dur aquesta acció de sensibilització consisteix en 4 mòduls formatius relacionats amb el Pla de Salut de la Creu Roja, la salut comunitària, els virus respiratoris emergents, elements, mesures i equips de protecció individual, les mesures de prevenció, sensibilització i contenció i habilitats i estratègies per a la sensibilització.

Amb tot, la iniciativa vol reduir el risc de contagi entre els joves després que s'hagi percebut un cert relaxament de les mesures per prevenir la COVID-19 durant l'estiu entre aquest col·lectiu. Així doncs, els joves informadors equipats amb tauletes i mòbils on introduiran les dades estadístiques de la intervenció en línia i en temps real en una App desenvolupada expressament per a l'activitat i detectaran in situ conductes de risc, procuraran corregir-les mitjançant dinàmiques participatives i a través de material informatiu i distribuiran 50.000 mascaretes protectores, la majoria reutilitzables. A més El Centre d'Operacions de la Creu Roja a Catalunya monitoritzarà els moviments i les rutes dels 32 equips de joves informadors/es en temps real i de forma simultània i els donarà suport operatiu en cas que sigui necessari.

#COVIDspoiler
Paral·lelament a les accions de carrer, també es durà a terme una acció de sensibilització a les xarxes socials, per tal d'amplificar la difusió del missatge a través de missatges informatives amb consells de prevenció. L'etiqueta de l'acció és #COVIDspoiler i apareixerà en xarxes socials amb major presència d'aquest públic, com ara Instagram, Tik Tok, Spotify, Twitter o Youtube


Autor: Redacció


#creuroja #girona


#creuroja #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...