Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Mascareta i platja, una relació que marca l’estiu

Baix Empordà  -  15/08/2020  -  17:31

La protecció , malgrat no ser obligatòria en aquest context, cada vegada es deixa veure més, sobretot durant els petits desplaçaments que es poden fer durant l’estada a la platja


La Conca de Platja d'Aro / Anaïs Herce

La Conca de Platja d'Aro / Anaïs Herce



Catalunya ha registrat avui 1.075 casos nous de coronavirus confirmats per PCR i el total s’enfila fins als 90.187, segons ha detallat el darrer balanç del Departament de Salut. Amb totes les proves, la xifra total de casos és de 111.069 -és a dir, 1.197 més-, mentre que durant les 24 últimes hores s’han hagut de lamentar 28 defuncions més: des de l’inici de la pandèmia a Catalunya, ja han mort 12.868 persones. 

En ple mes d’agost, el mes neuràlgic de les vacances d’estiu, bona part de l’atenció en la prevenció i les mesures de seguretat per evitar possibles contagis se situa al litoral, concretament a les platges. En aquest sentit, des del Departament d’Interior de la Generalitat ja fa temps que incideixen en unes mesures de protecció específiques per tal de frenar la Covid-19. En concret, es demana que es garanteixi un espai de 2,5m2, excepte els grups; que no s’entri a les platges si no es pot permetre mantenir aquesta citada distància de seguretat i, finalment, que es mantingui la distància interpersonal, d’1,5m. Ara bé, el que des de fa setmanes que està generant incerteses i dubtes és l’ús de la mascareta a la platja, i és per això que des de Salut es recomana, textualment, el següent: “Mentre s’és a la platja es pot prescindir de la mascareta però cal utilitzar-la durant el trajecte o quan s’està en instal·lacions d’ús públic, als lavabos (incloent-hi les cues, si n’hi ha), dutxes o guinguetes (xiringuitos)”. De fet, Xavier Llebaria, director de l'Agència de Salut Pública, ja va insistir al passat juliol que la mascareta és i serà obligatòria en totes les activitats, excepte en aquelles que “per la seva naturalesa” facin incompatible el seu ús. “No s'haurà de dur mascareta en els grups de convivència estables, casals d'estiu, piscines o platges, ni per banyar-se ni per prendre el sol”, va dir aleshores. No obstant això, cada vegada són més les persones que usen la mascareta a la platja, sobretot per fer petits desplaçaments. I un exemple d’això es pot trobar, cada dia, a la zona de Platja d’Aro (a la foto).

Actuacions a Platja d’Aro

De fet, el municipi del Baix Empordà està tenint un estiu actiu a la seva costa, malgrat l’evident retrocés que ha suposat el coronavirus en molts àmbits. Així, des del servei de Salvament i Socorrisme a la façana marítima del municipi, desenvolupat per Pro-Activa Serveis Aquàtics i integrat en el programa Fem Platja! Estiu 2020 de la unitat de Serveis i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró, s’han realitzat durant les primeres 10 setmanes un global de 7.571 intervencions. D’aquestes, la gran majoria (7.051) han estat preventives, mentre que 520 han esdevingut accions directes: 421 assistències sanitàries; 90 ajudes al bany a persones amb necessitats especials de mobilitat, i 9 localitzacions de persones extraviades. La majoria d’aquestes actuacions s’han realitzat a la Platja Gran -el 60%-, mentre que la resta s’han repartit entre Cal Rovira i Sa Conca -20% cadascuna-.


Autor: Redacció


#platjadaro #mascaretas #costabrava #platja #costabrava


#platjadaro #mascaretas #costabrava #platja #costabrava





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...